Premier Foods, AO World en Logitech rapporteren groei in Q3

Geschreven door: Wajeeh Khan
januari 19, 2021
  • Premier Foods zegt dat digitale verkopen 90% omhoog sprongen in Q3.
  • AO World's verkopen in het derde kwartaal klimmen met 67.2% in het VK.
  • Logitech's verkopen zien een groei van 80% op jaarbasis in Q3.

In een rapport op dinsdag zei Premier Foods plc (LON: PFD) dat zijn digitale omzet in het fiscale derde kwartaal 90% hoger lag dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Op basis van de robuuste verkoop in het derde kwartaal zei het bedrijf dat het nu verwacht dat zijn jaarlijkse winst dit jaar veerkrachtig zal blijven.

De maker van Bisto Gravy en OXO-kubussen voorspelt nu dat zijn handelswinst voor het hele jaar zal dalen tussen £ 145 miljoen en £ 150 miljoen. In het derde kwartaal, zo voegde het in St. Albans gevestigde bedrijf eraan toe, zag de totale omzet een groei van 9% op jaarbasis. Eerder in januari lanceerde Premier Foods zijn nieuwe assortiment paaskoekjes voor 2021.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Premier Foods wordt momenteel verhandeld tegen 104 pence per aandeel na scherp te zijn hersteld van een dieptepunt van 19 pence per aandeel in maart 2020, toen de impact van de COVID-19 crisis op zijn hoogtepunt was.

Omzet in het VK van AO World stijgt met 67,2% in Q3

In gerelateerd nieuws zei AO World plc (LON: AO) dat de omzet in het derde kwartaal in het Verenigd Koninkrijk jaar op jaar met 67,2% groeide. De online retailer schreef de stijging toe aan de aanhoudende COVID-19 crisis en zei:

“We hebben in tien maanden tien jaar van verandering gezien en onze sterkste handelsperiode ooit gehad.”

Voor de drie maanden die op 31 december gesloten werden, boekte AO World £ 457.300.000 aan omzet. Volgens het rapport dat in de laatste week van november werd gepubliceerd, was AO World in het fiscale eerste halfjaar naar £ 18,3 miljoen winst gestegen.

AO World sprong ongeveer 2,5% in premarket-handel, maar daalde meer dan 8% op open markt. De prijsactie zou van pas moeten komen als u in de aandelenmarkt wilt investeren.

Logitech zegt dat de omzet in Q3 80% hoger ligt dan vorig jaar

Computerapparatuurfabrikant Logitech SA (SWX: LOGN) trad ook in de voetsporen en rapporteerde dinsdag een groei van 80% op jaarbasis bij constante wisselkoersen in zijn verkopen in het derde kwartaal. De Zwitsers-Amerikaanse fabrikant zei dat zijn bedrijfsresultaat in het derde kwartaal 200% hoger lag op £ 329 miljoen.

Voor het volledige boekjaar voorspelt Logitech nu een omzetgroei tot 60% jaar op jaar. Het verwacht dat zijn jaarlijkse niet-GAAP-bedrijfsinkomsten £ 770 miljoen zullen bedragen. Logitech presteerde vorig jaar redelijk optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van meer dan 60%. Op het moment van schrijven wordt het in Lausanne gevestigde bedrijf geschat op £ 13,57 miljard en heeft het een koers / winstverhouding van 27,13.