Koperproductie van Antofagasta in Q4 was als verwacht

Geschreven door: Wajeeh Khan
januari 20, 2021
  • Antofagasta zegt dat de koperproductie in Q4 in lijn was met de verwachtingen.
  • De jaarproductie van de Britse multinational daalt met 4,7%.
  • Antofagasta schat een koperproductie van 730.000 tot 760.000 ton in 2021.

In een aankondiging op woensdag zei Antofagasta plc (LON: ANTO) dat de koperproductie in het vierde kwartaal in overeenstemming was met wat analisten hadden verwacht. De koperproductie, zo voegde het toe, was beter dan in het voorgaande kwartaal (Q3). Antofagasta benadrukte ook dat de eenheidskosten in het afgelopen kwartaal onder de richtlijn zijn afgedrukt.

In apart nieuws uit het Verenigd Koninkrijk sprak JD Wetherspoon plannen uit om ongeveer £ 93,60 miljoen op te halen bij investeerders, wat de tweede cash call markeert sinds het begin van de coronavirus pandemie in 2020.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De COVID-19 crisis heeft tot dusver meer dan 3,4 miljoen mensen in het VK besmet en meer dan 91 duizend doden veroorzaakt. Antofagasta aandelen openden woensdag ongeveer 0,5% lager, maar stegen meer dan 1% op de markt.

Met inbegrip van de prijsactie wisselt het aandeel nu van hand tegen £ 15,20 per aandeel na herstel van een dieptepunt van £ 6,18 per aandeel in de laatste week van maart 2020, toen de pandemie op zijn hoogtepunt was. Als u online op de aandelenmarkt wilt beleggen, heeft u een betrouwbare effectenmakelaar nodig – hier is een vergelijking van de beste om de selectie voor u gemakkelijker te maken.

De jaarproductie van Antofagasta daalt met 4,7%

Voor de drie maanden die op 31 december gesloten werdeb, bedroeg de koperproductie van Antofagasta 192.600 ton, wat een stijging van 14% ten opzichte van het laatste kwartaal op 169.600 ton vertegenwoordigt. De jaarlijkse productie, zei de mijnwerker woensdag, kwam uit op 733.900 ton – een daling van 4,7% ten opzichte van 2019. In zijn vorige prognose had Antofagasta bijna 725.000 ton productie voor het hele jaar verwacht.

Van oktober tot december rapporteerde de Britse multinational een daling van 4,2% kwartaal-op-kwartaal in zijn netto contante kosten, die neerkwamen op $ 1,14 per pond. De netto contante kosten voor het volledige jaar bedroegen eveneens gemiddeld $ 1,14. In een richtlijn die in oktober 2020 werd gegeven, had Antofagasta geraamd op minder dan $ 1,20 per pond aan netto contante kosten.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Antofagasta’s richtlijnen voor koperproductie in 2021

Het bedrijf met het hoofdkantoor in Londen verwacht in 2021 $ 1,25 per pond aan contante kosten na bijproductkredieten en £ 1,17 miljard aan kapitaaluitgaven. Het schat het bereik van koperproductie op 730 duizend tot 760 duizend ton voor dit jaar.

Antofagasta presteerde vorig jaar grotendeels positief op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van meer dan 55%. Op het moment van schrijven heeft de Britse multinationale mijnbouwonderneming een marktkapitalisatie van £ 14,93 miljard en een koers-winstverhouding van 60,62.