IG Group zegt dat de winst in H1 met meer dan 100% is gestegen

Geschreven door: Wajeeh Khan
januari 21, 2021
  • IG Group zegt dat de winst in de fiscale eerste helft met meer dan 100% is gestegen.
  • Het online handelsbedrijf Tastytrade Inc. wil overnemen.
  • IG Group rapporteert £416,9 miljoen aan netto handelsopbrengsten in H1.

IG Group Holdings plc (LON: IGG) zei donderdag dat de winst in het fiscale eerste halfjaar met meer dan 100% is gestegen. Het bedrijf schreef de sterke stijging toe aan robuuste handelsvolumes van de afgelopen maanden.

In gerelateerd nieuws kondigde IG Group ook aan dat het 730 miljoen pond heeft voorgesteld om Tastytrade Inc. over te nemen – een in de VS gevestigd online makelaardij en handelseducatieplatform. Het bod omvat £ 218,81 miljoen in contanten en nog eens £ 510,56 miljoen aan aandelenemissie.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

IG Group daalde donderdag meer dan 0,5% in premarket-handel en verloor nog eens meer dan 1% op de markt. Het aandeel wordt nu verhandeld tegen £ 8,90 per aandeel, tegenover een aanzienlijk lagere £ 5,63 per aandeel in de laatste week van maart 2020, toen de impact van COVID-19 op zijn hoogtepunt was. Als u online op de aandelenmarkt wilt beleggen, heeft u een betrouwbare effectenmakelaar nodig – hier is een lijst van de beste om de selectie voor u gemakkelijker te maken.

IG Group rapporteert £416,9 miljoen aan netto handelsopbrengsten

Voor de zes maanden die op 30 november gesloten werden, meldde het online-trading bedrijf £ 231.300.000 aan winst voor belasting. In dezelfde periode vorig jaar werd de winst voor belastingen beperkt tot een veel lagere £ 101,2 miljoen.

In termen van netto handelsinkomsten boekte het in Londen gevestigde bedrijf £ 416,9 miljoen in H1, tegenover £ 249,9 miljoen een jaar geleden. IG Group zei dat het nu 238.600 actieve klanten heeft, wat neerkomt op een groei van 55% in het fiscale eerste halfjaar. De retentiepercentages van nieuwe klanten, volgens het Britse bedrijf, kwamen overeen met de historische gemiddelden in H1.

In het eerste kwartaal zag het in Londen gevestigde bedrijf zijn omzet stijgen tot £ 209 miljoen, aangezien de COVID-19 crisis een grotere volatiliteit op de financiële markten veroorzaakte. Het nieuwe griepachtige virus heeft tot dusver meer dan 3,5 miljoen mensen in het Verenigd Koninkrijk besmet en meer dan 93 duizend doden veroorzaakt.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

IG Group verklaart 12,96 pence per aandeel aan interim-dividend

Het bestuur van IG Group verklaarde donderdag 12,96 pence per aandeel aan interim-dividend, dat ongewijzigd bleef ten opzichte van vorig jaar. Het online handelsbedrijf zei ook dat de acquisitie van klanten de komende maanden waarschijnlijk een klap zal krijgen als de marktvolatiliteit blijft afnemen.

IG Group presteerde vorig jaar redelijk optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van meer dan 20%. Op het moment van schrijven heeft het in het VK gevestigde bedrijf dat handel in financiële derivaten aanbiedt een waarde van £ 3,32 miljard met een koers-winstverhouding van 13,81.