Wat biedt de toekomst voor de S&P 500 met Biden als president?

Geschreven door: Jayson Derrick
januari 23, 2021
  • Joe Biden is woensdag officieel beëdigd als president van de Verenigde Staten.
  • Samenvallend met de inhuldiging sloot de S&P 500 op een recordhoogte.
  • Drie pro's bespreken wat de toekomst biedt voor de index.

Joe Biden werd woensdag officieel beëdigd als 46e president van de Verenigde Staten en beleggers lijken de gelegenheid te hebben gevierd door de S&P 500-index naar nieuwe recordhoogtes te sturen. Maar wat is de toekomst voor de index als Biden zich vestigt in het Witte Huis?

‘Beste van twee werelden’

De S&P 500-index en de markt in het algemeen zullen profiteren van het ‘beste van twee werelden’, aangezien het economische beleid van Biden zal bestaan uit hogere uitgaven, meer stimuleringsmaatregelen en lagere belastingen, aldus de CEO en mede-oprichter van Blueprint Capital Advisors Jacob Walthour tegen CNBC .

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Hoewel dit een bullish omgeving voor de markt zal creëren, moeten beleggers selectief zijn in de sectoren die ze kopen, zei hij. Met name techaandelen zouden het goed moeten blijven doen, zoals Amazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN).

“Iedereen gebruikt Amazon nu om te krijgen wat ze nodig hebben: bedrijven en particulieren”, zei hij. “Het is moeilijk om zonder Amazon te leven, en hoe lang deze pandemie ook duurt, Amazon zal het goed blijven doen.”

Ondertussen biedt Tesla Inc (NASDAQ: TSLA), het nieuwste lid van de S&P 500-familie, een veel grotere tijdlijn voor groei.

Toegegeven, Tesla’s aandeel was een grote winnaar in 2020, maar beleggers “kunnen er niet echt over nadenken vanuit een waarderingsperspectief”, zei hij. Elektrische voertuigen zijn de “golf van de toekomst” en veel landen hebben al langetermijndoelen gesteld om het aantal verbrandingsauto’s op de weg te verminderen

Verandering van toon

Biden’s inauguratie was gericht op eenheid en “het verlagen van de temperatuur” en dit zou veel goeds kunnen voorspellen voor de markten, vertelde Andy Blocker, hoofd van de Amerikaanse overheidszaken bij Invesco, ook aan CNBC. Biden wil niet heersen over zijn tegenstanders en ze in een hoek zetten.

Hij staat er eerder voor open om met Republikeinen samen te werken om pandemische noodrekeningen in te voeren en een deal te sluiten, zei hij. Biden heeft Republikeinse steun nodig als hij meer dan een biljoen dollar wil uitgeven en bereid zou zijn om andere niet-COVID politieke beslissingen op te geven, zoals het minimumloon. Hij zei:

“Republikeinen zullen bereid zijn te spelen.”

Amerika verlaten voor Europa

Beleggers willen misschien hun focus verleggen van Amerikaanse indices en aandelen en naar Europa kijken, vertelde Elizabeth Burton, Chief Investment Officer van het Hawaii Employees’ Retirement System, ook aan CNBC. Amerikaanse consumenten en bedrijven kunnen te maken krijgen met nieuwe regelgeving, aangezien de regering-Biden zich richt op klimaatveranderingskwesties.

Ondertussen bieden Europese aandelen en opkomende markten beleggers iets om “enthousiaster over te worden”, zei Burton. Met name Europa biedt investeerders beter waar voor hun geld vergeleken met tech-aandelen in de VS.