XEM stijgt 20% na het sluiten van een belangrijk partnerschap

By: Ilija Rankovic
Ilija Rankovic
Ilija is een handelaar, analist, schrijver en consultant met een vruchtbare ervaring in de financiële sector. Hij richt zich… read more.
on jan 27, 2021
  • NEM-bulls kwamen op de markt na een aankondiging van een Nikkei Sangyo Kokokusha-partnerschap.
  • XEM steeg op een gegeven moment met 20% nadat het op zijn ondersteuning was gekaatst.
  • De cryptocurrency verloor kort daarna al zijn winst.

NEM (XEM) slaagde erin om (op een gegeven moment) 20% te winnen op de dag nadat zijn prijs terugkaatste van de langetermijn driehoekvorming. De cryptocurrency begon toen echter terug te trekken en verloor bijna al zijn winsten. Wat staat NEM te wachten en moet je nu wat XEM kopen?

Fundamentele analyse: Nikkei Sangyo Kokokusha gaat samenwerken met de NEM Foundation

NEM, of New Economy Movement, is een ecosysteem van platforms die blockchain gebruiken om oplossingen te bieden voor zowel bedrijven als individuen. De eigen cryptocurrency van NEM wordt XEM genoemd. De cryptocurrency is oorspronkelijk gemaakt door drie ontwikkelaars die alleen bekend waren onder hun pseudoniemen: Jaguar0625, BloodyRookie en gimre.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De algemene vooruitzichten van NEM zijn buitengewoon optimistisch, vooral vanwege de sterk groeiende fundamentals. NEM maakte op Twitter een aankondiging dat Nikkei Sangyo Kokokusha, een onderdeel van de Nikkei Group, gaat samenwerken met de NEM Foundation in Japan om het merk van NEM op te bouwen en om de lancering van Symbol te ondersteunen.

NEM slaagde erin om slechts 0,02% van week tot week te winnen. Die prijsprestatie overtrof echter nog steeds het verlies van BTC van 12,96% en van ETH van 4,16%. XEM wordt momenteel verhandeld voor $ 0,226, wat een prijsdaling vertegenwoordigt van 9,59% in vergelijking met de waarde van de vorige maand. Op het moment van schrijven is NEM de 19e grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie, met een waarde van $ 2,083 miljard.

Technische analyse XEM/USD: alle winsten zijn weggevreten na een sterke terugval

XEM handelt momenteel binnen de langetermijn driehoeksformatie die het eind december 2020 begon te vormen. De prijs volgt de onderste driehoekslijn, stuitert ervan af en beweegt elke keer naar de zone rond $ 0,26.

Hoewel XEM ver verwijderd is van het oplossen van de uitgebreide driehoeksformatie, fungeert de onderste regel van de formatie als het sterkste (en dichtstbijzijnde) ondersteuningsniveau. Het voordeel wordt daarentegen bewaakt door vele weerstandsniveaus, met een onmiddellijk groot weerstandsniveau van $ 0,2595.

XEM/USD daily chart
XEM/USD dagelijkse grafiek

De RSI van XEM op het dagelijkse tijdsbestek bevindt zich momenteel in het midden van het bereik, met een waarde van 51,03.

XEM/USD 1-hour chart
XEM/USD 1-uur grafiek

Het tijdsbestek van XEM laat zien hoe de cryptocurrency naar boven explodeerde, zich overbelastte en elke keer weer crashte. De laatste prijspiek is het niveau van $ 0,2577, dat eerder op de dag werd bereikt. Nadat XEM de Fib-retracement van $ 0,2595 niet had gebroken, daalde de prijs onder de 78,6% Fib-retracement en de EMA van 21 uur.

Na onder de 21-uurs EMA te zijn gezakt, crashte XEM zwaar en bereikte een laagste punt van $ 0,2177, maar wist zich enigszins te herstellen. De eerder genoemde MEA van 21 uur is nu echter het belangrijkste onmiddellijke weerstandsniveau.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld