GameStop en AMC bleven volatiel in premarket-handel

Geschreven door: Wajeeh Khan
februari 1, 2021
  • GameStop en AMC bleven maandag volatiel in premarket-handel.
  • Robinhood blijft de handel in verschillende aandelen ernstig beperken.
  • CEO Vladimir Tenev legt uit waarom Robinhood de handel in volatiele aandelen moest beperken.

De aandelen van GameStop Corp (NYSE: GME) bleven maandag volatiel in de premarket-handel terwijl de door Reddit aangewakkerde retailhandel doorging. Het in Grapevine gevestigde bedrijf werd gerapporteerd over een stijging van ongeveer 18% voordat de markt op maandag openging, maar verloor later bijna 7%. Het aandeel won in januari ongeveer 1800%.

De hectische handel heeft tot dusver geleid tot een verlies van bijna £ 14,60 miljard voor hedgefondsen, waaronder Melvin Capital Management, dat vorige maand 53% verloor op zijn shortposities in GameStop, AMC Entertainment en verschillende andere aandelen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

AMC Entertainment Holdings (NYSE: AMC) kende maandag ook een stijging van ongeveer 20% in premarket-handel. Senator Elizabeth Warren gaf vorige week commentaar op de ongekende marktvolatiliteit en zei:

“We hebben een SEC nodig die duidelijke regels heeft over marktmanipulatie en die vervolgens de ruggengraat heeft om binnen te komen en die regels te handhaven. Om een gezonde aandelenmarkt te hebben, moet je een politieagent hebben.”

Robinhood blijft de handel in GameStop, AMC en andere short-squeeze namen ernstig beperken

Ondertussen beperken Robinhood en vele andere online handelsplatforms de handel in een aantal aandelen nog steeds ernstig, waaronder GameStop, AMC Entertainment, Koss Corp, BlackBerry, Nokia, Naked Brand Group, Express en Genius Brands International.

In de premarket-handel op maandag handelden Koss Corp ongeveer 1% omhoog, BlackBerry ongeveer 6% omhoog en Naked Brand Group en Genius Brands International ongeveer 10% elk. Nokia opende tegen een prijs van £ 3,44 per aandeel en bereikte maandag een hoogste punt van £ 3,58 per aandeel. Robinhood staat zijn gebruikers momenteel toe slechts één GameStop aandeel te kopen – een zet die de afgelopen week breed bekritiseerd is.

CEO Vladimir Tenev legt uit waarom Robinhood de handel in de volatiele aandelen moest beperken

CEO Vladimir Tenev van de in Menlo Park gevestigde investeringsmaatschappij wendde zich zondag tot Clubhouse voor een audiochat met Tesla’s Elon Musk om uit te leggen waarom Robinhood de handel in de volatiele aandelen moest beperken. Volgens Tenev:

“We hadden in dit geval geen keus. We moesten voldoen aan onze wettelijke kapitaalvereisten. Het gerucht gaat dat Citadel of andere marktmakers ons onder druk hebben gezet om dit te doen, en dat is gewoon niet waar. Dit was een beslissing van het verrekenkantoor, en het was alleen gebaseerd op de kapitaalvereisten. Vanuit ons perspectief waren Citadel en andere marktmakers daar niet bij betrokken. “

Als u geïnteresseerd bent om in GameStop te investeren, komt deze fundamentele en technische analyse goed van pas.