De omzet van Estee Lauder is in Q2 met 5% gestegen

Geschreven door: Wajeeh Khan
februari 6, 2021
  • De omzet van Estee Lauder is in het tweede fiscale kwartaal met 5% gestegen.
  • Het Amerikaanse bedrijf rapporteert £635,43 miljoen aan netto-inkomsten.
  • Estee Lauder verwacht een jaarlijkse groei van 13% in de Q3-omzet.

The Estee Lauder Companies Inc. (NYSE: EL) publiceerde vrijdag haar winstrapport over het fiscale tweede kwartaal, dat beter binnenkwam dan analisten hadden verwacht. Het bedrijf waarschuwde echter dat de COVID-19 beperkingen waarschijnlijk zouden wegen op zijn financiële prestaties in het derde kwartaal.

Estee Lauder sloot de reguliere sessie vrijdag meer dan 1% lager op de aandelenmarkt af. Het aandeel presteerde vorig jaar grotendeels optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van ongeveer 30%. Op het moment van schrijven wordt Estee Lauder geschat op bijna £ 72 miljard en heeft het een koers-winstverhouding van 165,80.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Voor het kwartaal dat op 31 december gesloten, Estee Lauder rapporteerde £ 635.430.000 aan netto-inkomen dat vertaalt naar £ 1,73 per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar werd het nettoresultaat beperkt tot een veel lagere £ 405,42 miljoen of £ 1,11 per aandeel.

Gecorrigeerd voor eenmalige posten verdiende de Amerikaanse multinational in het afgelopen kwartaal £ 1,86 per aandeel. Estee Lauder waardeerde zijn omzet in het tweede kwartaal op £ 3,53 miljard, wat zich vertaalt naar een jaarlijkse groei van 5%. In het voorgaande kwartaal (Q1) was de omzet met 9% gedaald als gevolg van de aanhoudende coronavirus pandemie.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het tweede kwartaal £ 3,27 miljard aan omzet zou boeken. Hun schattingen voor de gecorrigeerde winst per aandeel waren lager dan £ 1,23.

Andere prominente figuren in het winstrapport van Estee Lauder

Andere prominente cijfers in het financiële rapport van Estee Lauder op vrijdag zijn onder meer een stijging van 28% op jaarbasis in de verkoop van huidverzorgingsproducten. Aan de andere kant daalde de make-upverkoop met 25% in het tweede kwartaal. Volgens het in New York gevestigde bedrijf is de verkoop van parfums in het afgelopen kwartaal met 6% gestegen en was de verkoop van haarverzorging 5% lager dan vorig jaar.

De verkoop van huidverzorging en parfum, voegde Estee Lauder toe, stond in het tweede kwartaal bovenaan de FactSet Consensus. De verkoop van make-up en haarverzorging was daarentegen lager dan verwacht. In apart nieuws uit de Verenigde Staten publiceerde Peloton eerder deze week ook haar financiële kwartaalresultaten.

Voor het fiscale derde kwartaal voorspelt het aan de NYSE genoteerde bedrijf nu dat zijn gecorrigeerde winst per aandeel zal dalen tussen 80 en 87 pence. Estee Lauder verwacht een jaarlijkse groei van 13% in de omzet in het derde kwartaal. Ter vergelijking: analisten pleiten voor £ 1,06 aan gecorrigeerde winst per aandeel en een omzetgroei van 15,3% in het derde kwartaal.