Binance Coin prijsanalyse: waarom steeg BNB naar $150?

Geschreven door: Ilija Rankovic
februari 10, 2021
  • Binance Coin schoot omhoog vanwege verschillende fundamentele factoren.
  • BNB won 120% in drie handelsdagen en bereikte een record van $148,12.
  • De cryptocurrency heeft een sterke ondersteuning in de buurt van het $108 gebied.

Binance Coin (BNB) bereikte bijna $ 150 in een grote opleving en presteerde gaandeweg zelfs beter dan Bitcoin. Wat is de reden voor deze prijsstijging en moet u nu wat BNB kopen?

Fundamentele analyse: de instroom van Binance handelaren zorgde ervoor dat BNB omhoogschoot

De nu op zeven na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie is de afgelopen dagen enorm gestegen met een buitengewoon volume. Binance Coin won 120% in slechts drie dagen handelen. De reden voor deze verbazingwekkende stijging was simpel: gebruikers stroomden naar de beurs na de aankondiging van Tesla’s $ 1.5 miljard aan BTC-investeringen. Binance ondervond, samen met vele andere exchanges, verschillende problemen doordat hun platform overbelast was met gebruikers. Als het op BNB aankomt: hoe meer gebruikers handelen op Binance, hoe meer het wordt gebruikt en hoe meer de prijs stijgt.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Feit is dat de systemen hier en daar wat problemen zullen ondervinden naarmate we exponentieel opschalen. Niets dat we niet snel kunnen repareren, maar het wordt geen perfecte, soepele rit.

Changpeng Zhao, CEO van Binance

Een toename van de vraag, vergezeld door een grote BNB-tokenverbranding in het vierde kwartaal van 2020 en een toenemend aantal Binance-producten, brachten BNB naar het nieuwe hoogste punt ooit van $ 148,12.

Binance Coin boekte een week-op-week winst van 150,77%, beter dan de winst van 25,92% van Bitcoin en de winst van 12,22% van Ethereum. De op zes na grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie heeft momenteel een marktwaarde van $ 19,57 miljard.

Op het moment van schrijven handelt BNB voor $ 131, wat een prijsstijging vertegenwoordigt van 172,11% in vergelijking met de waarde van de vorige maand.

Technische analyse BNB/USD: BNB slaagt er niet in $150 te breken en trekt zich terug

De op zeven na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie bevindt zich in een grote opwaartse trend, waarbij de laatste 3 handelsdagen meer dan 120% winst opleverden. Binance Coin is talloze cryptocurrencies voorbij gestoken op weg naar de 7e plaats qua marktkapitalisatie, waaronder Chainlink en Litecoin. Hoewel de dagelijkse grafiek het momenteel niet zo levendig laat zien als kleinere tijdframes, heeft BNB een kleine correctiebeweging gemaakt nadat het de grens van $ 150 niet heeft overschreden.

Hoewel de cryptocurrency niet veel sterke en geteste ondersteuningsniveaus in de buurt heeft, kunnen we verwachten dat deze reageert op de EMA’s van 21 uur en 5 uur, evenals op de zone rond $ 108.

BNB/USD daily chart
BNB/USD dagelijkse grafiek

De RSI van BNB op het dagelijkse tijdsbestek is extreem diep in het overboughtgebied, met een huidige waarde van 92,21.

BNB/USD 1-hour chart
BNB/USD 1-uur grafiek

Als we inzoomen op het uurlijkse tijdsbestek, kunnen we het torenhoge volume van BNB zien tijdens de prijsstijging. De 21-uurs EMA heeft de cryptocurrency op zijn weg naar boven gevolgd en doet zich momenteel voor als ondersteuning tijdens de terugtrekkingsgolf waar BNB momenteel in zit.

De RSI van Binance Coin op het uurlijkse tijdsbestek heeft eindelijk het overgekochte gebied verlaten en keert terug naar normaal. Het volume neemt ook langzaam af, maar staat nog steeds op extreem hoge niveaus. Met dat gezegd zijnde, is het onwaarschijnlijk dat BNB meer dan $ 150 zal bereiken, tenzij er nieuw Tesla-achtig nieuws op de markt komt.