CVS Health overtreft de schattingen van Wall Street in Q4

Geschreven door: Wajeeh Khan
februari 16, 2021
  • CVS Health overtreft de schattingen van Wall Street in het fiscale vierde kwartaal.
  • Het bedrijf voorspelt tot £5,42 aan gecorrigeerde WPA voor het hele jaar.
  • CVS Health was dinsdag ongeveer 1,5% lager in de premarket-handel.

CVS Health Corp. (NYSE: CVS) rapporteerde dinsdag haar financiële resultaten voor het fiscale vierde kwartaal, die de schattingen van analisten voor winst en omzet overtroffen.

CVS Health aandelen, die u hier online kunt leren kopen, werden dinsdag net onder de 1,5% lager gerapporteerd in de premarket-handel. Inclusief de prijsactie wordt het aandeel nu verhandeld tegen £ 53,69 per aandeel, tegenover een dieptepunt van £ 37,56 per aandeel in maart 2020, toen de COVID-19 beperkingen op hun hoogtepunt waren.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

CVS Health zei dat het nettoresultaat in het vierde kwartaal £ 698,82 miljoen bedroeg, wat zich vertaalt naar 53,15 pence per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar was het netto-inkomen bedrukt op een fors hogere £ 1,26 miljard of 96 pence per aandeel. Ter vergelijking: het Amerikaanse bedrijf had in het voorgaande kwartaal (Q3) £ 930 miljoen aan nettowinst geboekt .

Gecorrigeerd voor eenmalige posten verdiende het Amerikaanse bedrijf 93 pence per aandeel in het vierde kwartaal ten opzichte van het cijfer een jaar geleden van £ 1,24 per aandeel. CVS Health waardeerde zijn omzet in het afgelopen kwartaal op £ 49,95 miljard, wat neerkomt op een stijging van 4,0% op jaarbasis.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het vierde kwartaal £ 49,36 miljard aan inkomsten zou boeken. Hun schatting voor de gecorrigeerde winst per aandeel kwam uit op een lagere 89 pence.

Andere prominente cijfers in het winstrapport van CVS Health van dinsdag zijn onder meer £ 26,11 miljard aan inkomsten uit apotheekdiensten of 1,9% lager dan vorig jaar. De omzet uit de detailhandel groeide in het vierde kwartaal met 6,6% op jaarbasis tot £ 17,28 miljard. De inkomsten uit zorguitkeringen, volgens het in Woonsocket gevestigde bedrijf, registreerden £ 13,72 miljard – een stijging van 11,4% ten opzichte van het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar. Alle bedrijfssegmenten van CVS Health lieten in het afgelopen kwartaal een beter dan verwachte omzet zien.

De richtlijnen van CVS Health Corp voor fiscaal 2021

Voor het fiscale jaar 2021 voorspelt de apotheekketen nu dat de gecorrigeerde winst per aandeel zal dalen tussen £ 5,31 en £ 5,42. Analisten verwachten ook £ 5,41 gecorrigeerde winst per aandeel voor het hele jaar voor CVS Health.

Volgens CVS Health heeft het tot dusver meer dan 3 miljoen COVID-19 vaccins toegediend in meer dan 40 duizend instellingen voor langdurige zorg.

CVS Health presteerde vorig jaar enigszins somber op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van bijna 8%. Op het moment van schrijven wordt het geschat op £ 69,76 miljard en heeft het een koers / winstverhouding van 12,25.