Hilton Worldwide schommelt in Q4 naar een verrassend verlies

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on feb 17, 2021
  • Hilton Worldwide schommelt in Q4 naar een verrassend verlies.
  • De omzet van de Amerikaanse multinational daalde in het vierde kwartaal met 62,4%.
  • De hotelexploitant meldt een daling van 59,2% op jaarbasis in zijn RevPAR.

Hilton Worldwide Holdings Inc. (NYSE: HLT) boekte een verrassend verlies in het fiscale vierde kwartaal als gevolg van de aanhoudende coronavirus pandemie die de afgelopen maanden drukte op de horeca. Het bedrijf zei ook dat de omzet in het vierde kwartaal meer daalde dan verwacht.

De COVID-19 crisis heeft tot dusver meer dan 110 miljoen mensen wereldwijd besmet en meer dan 2,4 miljoen doden veroorzaakt.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De aandelen van Hilton werden woensdag net onder 1% gedaald in de premarket-handel. Het aandeel wisselt nu handen uit voor £ 80,38 per aandeel versus een dieptepunt van £ 40,33 per aandeel in de eerste week van april 2020. Als u online op de aandelenmarkt wilt beleggen, heeft u een betrouwbare effectenmakelaar nodig – hier is een lijst van de top paar om de selectie voor u gemakkelijker te maken.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Hilton Worldwide zei dat het het vierde kwartaal afsloot met £ 161,49 miljoen aan nettoverlies, wat zich vertaalt naar 57,67 pence per aandeel. In het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar had het £ 126,16 miljoen aan nettowinst of 43,98 pence per aandeel gerapporteerd.

Gecorrigeerd voor eenmalige posten verloor de hotelexploitant in het afgelopen kwartaal 7,21 pence per aandeel. Hilton waardeerde zijn omzet in het vierde kwartaal op £ 641,63 miljoen, wat neerkomt op een daling van 62,4% op jaarbasis. In apart nieuws uit de Verenigde Staten kocht Berkshire Hathaway van Warren Buffett een belang van £ 2,96 miljard in de multinationale oliegigant Chevron Corp.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat de Amerikaanse multinational in het vierde kwartaal £ 740 miljoen aan inkomsten zou boeken. Ze hadden verwacht dat het bedrijf in het vierde kwartaal 2,16 pence per aandeel zou verdienen op een aangepaste basis.

Hilton’s RevPAR daalt met 59,2% in het vierde kwartaal

Hilton zei dat zijn RevPAR (vergelijkbare omzet per beschikbare kamer) het afgelopen kwartaal met 59,2% is gedaald tot £ 29,33. Analisten hadden daarentegen in het vierde kwartaal gevraagd om een hogere £ 31,79 van RevPAR voor het in McLean gevestigde bedrijf.

Volgens het Amerikaanse bedrijf daalden het gemiddelde dagtarief (ADR) en de bezettingsgraad in het fiscale vierde kwartaal als gevolg van een heropleving van COVID-19 gevallen in de afgelopen maanden. Hilton’s winstrapport komt een dag nadat American International Group meldde dat het in het fiscale vierde kwartaal een verlies had geleden.

Hilton Worldwide bleef vorig jaar gemiddeld bijna gelijk op de aandelenmarkt. Op het moment van schrijven heeft de Amerikaanse multinationale horecaonderneming een marktkapitalisatie van £ 22,72 miljard.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld