Roku Inc schommelt naar een verrassende winst in Q4

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on feb 19, 2021
  • Roku Inc schommelt naar een verrassende winst in Q4.
  • Het Amerikaanse bedrijf verwacht £352,25 miljoen aan inkomsten in Q1.
  • Roku aandelen stegen donderdag 3,5% in de handel buiten kantooruren.

Roku Inc. (NASDAQ: ROKU) zei donderdag dat het naar een verrassende winst ging in het fiscale vierde kwartaal dankzij verbeterde advertentie-uitgaven.

Roku aandelen stegen donderdag met ongeveer 3,5% in de handel buiten kantooruren, maar verloor later de winst. Inclusief de prijsactie wordt het aandeel nu verhandeld tegen £ 323,60 per aandeel versus £ 45,61 per aandeel in maart 2020, toen de impact van de COVID-19 crisis op zijn hoogtepunt was. Lees meer over hoe u op de aandelenmarkt kunt beleggen.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Roku zei dat de winst in het vierde kwartaal £ 48,09 miljoen bedroeg, wat zich vertaalt naar 35,01 pence per aandeel. In het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar had het £ 11,22 miljoen verlies of 9,29 pence per aandeel geregistreerd.

Met £ 81,10 miljoen steeg de aangepaste EBITDA van het in San Jose gevestigde bedrijf in het vierde kwartaal ook van de £ 10,79 miljoen van vorig jaar. Roku zei dat het £ 464,36 miljoen aan inkomsten genereerde in het afgelopen kwartaal, vergeleken met het cijfer van £ 293,66 miljoen een jaar geleden.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf £ 442,28 miljoen aan inkomsten zou boeken in het vierde kwartaal. Ze hadden verwacht dat Roku in het vierde kwartaal 3,57 pence verlies per aandeel en £ 30,72 miljoen aan aangepaste EBITDA zou noteren.

Volgens Roku kwamen de inkomsten uit zijn spelersactiviteiten uit op £ 127,68 miljoen, terwijl het zich registreerde op £ 336,67 miljoen uit zijn platformactiviteiten. De gemiddelde opbrengst per gebruiker (ARPU) van het Amerikaanse bedrijf in het vierde kwartaal bedroeg £ 20,55 vergeleken met £ 16,53 vorig jaar.

Aan het einde van het vierde kwartaal had Roku 51,2 miljoen actieve accounts na 5,2 miljoen netto driemaandelijkse toevoegingen op sequentiële basis. In het voorgaande kwartaal (Q3) rapporteerde Roku £ 186,49 miljoen aan inkomsten.

Roku’s begeleiding voor het fiscale eerste kwartaal

Voor het fiscale eerste kwartaal voorspelt het op Nasdaq genoteerde bedrijf nu dat zijn inkomsten zullen dalen tussen £ 341,53 miljoen en £ 352,25 miljoen. Roku verwacht een nettoverlies tot £ 16,43 miljoen in het tweede kwartaal. Analisten verwachten daarentegen £ 330,82 miljoen aan inkomsten en £ 37,15 miljoen aan nettoverlies voor het Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf in het huidige kwartaal.

Roku’s rapport komt een dag nadat de leverancier in de chipindustrie, Applied Materials Inc., zei dat zijn financiële prestaties beter waren dan wat analisten hadden verwacht in het fiscale eerste kwartaal.

Roku presteerde vorig jaar enorm optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van iets minder dan 150%. Op het moment van schrijven wordt het geschat op £ 41,08 miljard.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld