Dish Network Corp. overtreft schattingen van Wall Street in Q4

Geschreven door: Wajeeh Khan
februari 23, 2021
  • Dish Network Corp. overtreft de schattingen van Wall Street in Q4.
  • Het bedrijf laat een afname zien in het aantal abonnees voor draadloze en betaaltelevisie.
  • De aandelen van Dish Network stegen maandag ongeveer 1% in premarket-handel.

Dish Network Corp. (NASDAQ: DISH) rapporteerde maandag zijn financiële resultaten voor het fiscale vierde kwartaal, die de schattingen van analisten voor winst en omzet overtroffen. Het bedrijf kondigde echter een afname aan van het aantal draadloze en betaaltelevisie-abonnees.

Dish Network Corp aandelen, die u hier online kunt leren kopen, werden maandag ongeveer 1% hoger in de premarket-handel. Met inbegrip van de prijsactie wisselt het aandeel nu van hand tegen £ 24,24 per aandeel na herstel van een dieptepunt van £ 12,94 per aandeel in de laatste week van maart 2020, toen de impact van de coronavirus pandemie op zijn hoogtepunt was.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Dish Network zei dat zijn netto-inkomen in het vierde kwartaal £ 522,50 miljoen bedroeg, wat neerkomt op 88 pence per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar werd het nettoresultaat gemaximeerd op £ 277,29 miljoen, of 49,18 pence per aandeel. In het voorgaande kwartaal (Q3) noteerde het op Nasdaq genoteerde bedrijf £ 383,94 miljoen aan nettowinst, volgens het rapport dat in november werd gepubliceerd.

Het satelliet-tv bedrijf waardeerde zijn omzet in het afgelopen kwartaal op 3,25 miljard pond, wat neerkomt op een jaarlijkse groei van 41%. Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het vierde kwartaal een iets lagere omzet van £ 3,24 miljard zou behalen. Hun geschatte winst per aandeel bedroeg 55,60 pence per aandeel.

In apart nieuws uit de Verenigde Staten zei Goodyear Tyre & Rubber Co. dat het Cooper Tire & Rubber Company zal kopen voor ongeveer £ 2,00 miljard.

Het aantal betaaltelevisie-abonnees van Dish Networks daalde met 133 duizend

Dish Network zei maandag dat het netto aantal abonnees van betaaltelevisie met 133 duizend is gedaald ten opzichte van vorig jaar in het vierde kwartaal. Het netto aantal abonnees van DISH TV daalde in het vierde kwartaal met 149 duizend. De daling werd gedeeltelijk gecompenseerd door Sling TV, dat in het afgelopen kwartaal 16 duizend nieuwe abonnees heeft toegevoegd. Ten slotte zag het aantal abonnees van het draadloze net van het Amerikaanse bedrijf een jaar-op-jaar daling van 363 duizend abonnees in het vierde kwartaal.

Over het volledige boekjaar boekte Dish Network Corp. £ 11,04 miljard aan inkomsten. Het in Englewood gevestigde bedrijf rapporteerde een jaarlijkse winst van £ 1,25 miljard in het onlangs afgesloten boekjaar of £ 2,15 per aandeel.

Dish Network presteerde vorig jaar enigszins somber op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van bijna 10%. Op het moment van schrijven heeft de Amerikaanse televisieaanbieder een marktkapitalisatie van £ 12,62 miljard en een koers-winstverhouding van 13,65.