Macy’s keert terug naar winst in het fiscale vierde kwartaal

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on feb 23, 2021
  • Macy's keert terug naar winst in Q4, ondanks COVID-19-beperkingen.
  • De retailer meldt een stijging van 21% in zijn digitale verkoop in het vierde kwartaal.
  • Macy's aandelen waren dinsdag meer dan 3% gestegen in de premarket-handel.

Macy’s Inc. (NYSE: M) publiceerde dinsdag haar winstrapport voor het fiscale vierde kwartaal dat de schattingen van Wall Street overtrof. In het vakantiekwartaal probeerde de Amerikaanse holding de voorraden te verlagen en de afhankelijkheid van grote kortingen te minimaliseren.

Macy’s aandelen werden dinsdag meer dan 3% hoger gerapporteerd in de premarket-handel. Het aandeel wisselt nu van hand tegen £ 11,24 per aandeel na herstel van een dieptepunt van £ 3,16 per aandeel in de eerste week van april 2020, toen de COVID-19 crisis op zijn hoogtepunt was. Als u online op de aandelenmarkt wilt beleggen, heeft u een betrouwbare effectenmakelaar nodig – hier is een vergelijking van de beste om de selectie voor u gemakkelijker te maken.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens Refinitiv hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het vierde kwartaal 4,62 miljard pond aan inkomsten zou drukken. Hun schatting voor de winst per aandeel werd afgetopt op 8,52 pence. In haar verslag op dinsdag, overtrof Macy’s beide schattingen met £ 4.820.000.000 aan omzet in het kwartaal dat op 30 januari gesloten werd, en een fors hogere 56,82 pence winst per aandeel.

In apart nieuws uit de Verenigde Staten zei de multinationale geneesmiddelenfabrikant Johnson & Johnson dinsdag dat het ongeveer £ 2,84 miljard opzij zette voor een talc vonnis.

Macy’s zei dat het nettoresultaat in het afgelopen kwartaal £ 113,63 miljoen bedroeg, tegenover £ 241,47 miljoen een jaar geleden. In hetzelfde kwartaal vorig jaar had de Amerikaanse retailer een omzet van £ 5,92 miljard geregistreerd.

Op basis van eigendom plus licentie zag Macy’s vergelijkbare winkelomzet in het vierde kwartaal een daling op jaarbasis van 17,1%. Analisten hadden daarentegen een nog bredere daling van 21,3% op jaarbasis van de verkopen in dezelfde winkel in het vierde kwartaal verwacht.

Macy’s meldt een stijging van 21% in de digitale verkoop in Q4

Volgens de retailer zijn de digitale verkopen in het afgelopen kwartaal met 21% gestegen. Volgens CEO Jeff Gennette werden de sterke prestaties van Macy in het vierde kwartaal voornamelijk toegeschreven aan een grotere vraag naar de huisproducten, sieraden en schoonheidsproducten van het bedrijf.

Ter vergelijking: Macy’s had een daling van 20% in de verkopen in dezelfde winkel in het derde kwartaal opgemerkt, volgens het rapport dat in november werd gepubliceerd.

Macy’s presteerde vorig jaar grotendeels somber op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van ongeveer 35%. Op het moment van schrijven heeft de Amerikaanse holding een marktkapitalisatie van £ 3,37 miljard.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld