Palo Alto Networks meldt £101 miljoen verlies in Q2

Geschreven door: Wajeeh Khan
februari 23, 2021
  • Palo Alto Networks meldt £101 miljoen verlies in Q2.
  • De omzet van het cyberbeveiligingsbedrijf stijgt tot £730 miljoen.
  • Palo Alto voorspelt een omzet van £750 miljoen in het derde kwartaal.

Palo Alto Networks (NYSE: PANW) rapporteerde maandag zijn financiële resultaten voor het fiscale tweede kwartaal, dat boven Wall Street schattingen lag. Het bedrijf gaf echter zwakker dan verwachte verwachtingen voor het huidige kwartaal.

Palo Alto Networks werd maandag ongeveer 4% lager gerapporteerd tijdens langdurige handel. Inclusief de prijsactie wordt het aandeel nu verhandeld tegen £ 260,29 per aandeel. Ter vergelijking: het was in maart 2020 gedaald tot £ 94,29 per aandeel, toen de COVID-19 crisis grote schade aanrichtte op de wereldwijde financiële markten. De prijsactie zou van pas moeten komen als u geïnteresseerd bent in beleggen in de aandelenmarkt.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Palo Alto zei dat het het tweede kwartaal heeft afgesloten met £ 101,20 miljoen aan verlies, wat zich vertaalt naar £ 1,05 per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar boekte het een veel lager verlies van £ 52,41 miljoen of 53,34 pence per aandeel.

Op een aangepaste basis verdiende het bedrijf £ 1,10 per aandeel in het tweede kwartaal ten opzichte van het cijfer van 85 pence per aandeel een jaar geleden. Palo Alto zei dat het in het afgelopen kwartaal £ 730 miljoen aan inkomsten genereerde – een stijging ten opzichte van £ 580,81 miljoen vorig jaar.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het tweede kwartaal £ 700,92 miljoen aan inkomsten zou behalen. Hun geschatte gecorrigeerde winst per aandeel bedroeg £ 1,02 per aandeel. In apart nieuws uit de Verenigde Staten publiceerde het satelliet-tv-bedrijf Dish Network Corp. maandag ook zijn kwartaalcijfers.

Met £ 860 miljoen stegen de facturen in het tweede kwartaal ook ten opzichte van de £ 710,45 miljoen van vorig jaar, tegenover £ 840 miljoen verwacht. CEO Nikesh Arora gaf maandag commentaar op het financiële rapport en zei:

“Het momentum in het bedrijf blijft sterk, met een omzetgroei in het tweede kwartaal van 25% op jaarbasis tot meer dan 1 miljard USD, gedreven door een sterke uitvoering over de hele linie.”

Palo Alto’s verwachting voor Q3

Voor het fiscale derde kwartaal voorspelt Palo Alto nu dat zijn gecorrigeerde winst per aandeel tot in het bereik van 90 pence tot 92 pence zal dalen. De Amerikaanse multinational verwacht in het derde kwartaal een omzet van £ 750 miljoen.

Vorige week sprak Palo Alto plannen uit om cloudbeveiligingsbedrijf Bridgecrew over te nemen voor £ 110,94 miljoen.

Het cyberbeveiligingsbedrijf presteerde vorig jaar grotendeels optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van ongeveer 50%. Op het moment van schrijven heeft Palo Alto Networks een marktkapitalisatie van £ 26,48 miljard.