Booking Holdings schommelt naar een verlies van £116 miljoen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on feb 25, 2021
  • Booking Holdings schommelt in Q4 naar een verlies van £116 miljoen.
  • Het Amerikaanse bedrijf waardeert zijn omzet op £880 miljoen in Q4.
  • Booking heeft afgezien van het geven van richtlijnen voor het fiscale eerste kwartaal.

Booking Holdings Inc. (NASDAQ: BKNG) publiceerde woensdag zijn winstrapport voor het fiscale vierde kwartaal dat beter binnenkwam dan analisten hadden verwacht, ondanks de aanhoudende coronavirus pandemie die nog steeds grote schade aanricht aan reizen en toerisme.

De aandelen van Booking Holdings stegen aanvankelijk ongeveer 2% in de handel buiten kantooruren op woensdag, maar verloren later de winst. Het aandeel wisselt nu van hand tegen £ 1.728 per aandeel versus £ 815 per aandeel in maart 2020. Meer informatie over hoe u kunt beginnen met handelen op de aandelenmarkt?

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Booking zei dat het het vierde kwartaal afsloot met £ 116,67 miljoen aan verlies, wat zich vertaalt naar £ 2,84 per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar had het in plaats daarvan £ 19,62 per winstaandeel geboekt. Het Amerikaanse bedrijf rapporteerde in het vierde kwartaal een omzet van £ 880 miljoen, tegenover £ 2,36 miljard een jaar geleden.

Op een aangepaste basis verloor het in Norwalk gevestigde bedrijf het afgelopen kwartaal 40,30 pence per aandeel – een daling van £ 16,47 per aandeel van de gecorrigeerde winst vorig jaar. Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het vierde kwartaal een omzet van £ 850 miljoen zou behalen. Hun schatting voor het gecorrigeerde verlies per aandeel kwam uit op een fors hogere £ 3,03.

In apart nieuws uit de Verenigde Staten rapporteerde het kantoorbenodigdheden-retailbedrijf ODP Corp. woensdag ook zijn financiële resultaten voor het fiscale vierde kwartaal.

Booking heeft woensdag afgezien van het geven van richtlijnen voor het fiscale eerste kwartaal, daarbij verwijzend naar onzekerheden met betrekking tot de COVID-19 crisis die tot nu toe meer dan 110 miljoen mensen wereldwijd heeft besmet en meer dan 2,5 miljoen doden heeft veroorzaakt.

Opmerkingen van Chief Executive Glenn Fogel op woensdag

CEO Glenn Fogel reageerde woensdag op de financiële update en zei:

“De reisomgeving bleef uitdagend in het vierde kwartaal van 2020 en in januari 2021, aangezien het aantal COVID-19 gevallen erg hoog bleef en reisbeperkingen in veel delen van de wereld opnieuw werden ingevoerd. In de afgelopen weken zijn we echter begonnen met het zien van enkele verbeteringen in boekingstrends die we zullen blijven volgen.”

Het inkomstenrapport van Booking komt pas een dag nadat Macy’s zei dat het in het fiscale vierde kwartaal weer winstgevend was.

Booking Holdings presteerde vorig jaar enigszins positief op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van bijna 8%. Op het moment van schrijven wordt het geschat op £ 70,76 miljard en heeft het een koers-winstverhouding van 73,56.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld