De omzet van L Brands blijft in Q4 achter bij de schattingen

Geschreven door: Wajeeh Khan
februari 25, 2021
  • De omzet van L Brands blijft in Q4 achter bij de schattingen van analisten.
  • De modewinkel meldt £608,22 miljoen aan winst in het fiscale vierde kwartaal.
  • L Brands Inc. zegt dat het eind 2020 £2,76 miljard aan contanten had.

L Brands Inc. (NYSE: LB) zei woensdag dat de omzet in het fiscale vierde kwartaal achterblijft bij de schattingen van analisten. Het bedrijf verdiende echter meer dan wat analisten in het vierde kwartaal hadden verwacht, dankzij de beter dan verwachte verkopen van Victoria’s Secret en Bath & Body Works.

De aandelen van L Brands werden woensdag ongeveer 5% hoger verhandeld tijdens langdurige handel. Het aandeel heeft nu een prijs per aandeel van £ 38,26 versus een dieptepunt van £ 6,49 per aandeel in de laatste week van maart 2020 als gevolg van de COVID-19 verstoringen. Als u online op de aandelenmarkt wilt beleggen, heeft u een betrouwbare effectenmakelaar nodig – hier is een lijst van de beste om de selectie voor u gemakkelijker te maken.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

L Brands zei dat de winst in het vierde kwartaal £ 608,22 miljoen bedroeg, wat zich vertaalt naar £ 2,14 per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar werd de winst beperkt tot een veel lagere £ 377,66 miljoen, of £ 1,33 per aandeel.

Gecorrigeerd voor niet-terugkerende items verdiende de Amerikaanse modewinkel £ 2,45 per aandeel, tegenover £ 1,62 per aandeel een jaar geleden. Met £ 3,41 miljard steeg de omzet van L Brands in het afgelopen kwartaal met 2% op jaarbasis.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het vierde kwartaal £ 3,46 miljard aan omzet zou rapporteren. Hun schatting voor de gecorrigeerde winst per aandeel kwam uit op een lagere £ 2,06. In het voorgaande kwartaal (Q3) stond L Brands boven de schattingen van Wall Street, volgens het rapport dat in november werd gepubliceerd.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

L Brands zegt dat het eind 2020 £2,76 miljard aan contanten had

Het in Columbus gevestigde bedrijf zei dat het eind 2020 £ 2,76 miljard aan contanten had. L Brands zei:

“We blijven ons inzetten voor het verminderen van de schulden. We evalueren onze toekomstige kapitaalstructuur, inclusief de beste aanpak om schulden te verminderen.”

Het winstrapport van L Brands komt slechts een dag nadat de Amerikaanse financiële dienstverlener Square Inc. zijn financiële kwartaalrapportage publiceerde.

Volgens de detailhandelaar voltooide het met succes de onderhandelingen met veel van zijn huisbazen in het vierde kwartaal, van wie de meesten ermee instemden hulp te huren te midden van de aanhoudende COVID-19 crisis die tot nu toe meer dan 28 miljoen mensen in de Verenigde Staten heeft besmet en meer dan een half miljoen doden heeft veroorzaakt.

L Brands presteerde vorig jaar grotendeels positief op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van ongeveer 100%. Op het moment van schrijven wordt de Amerikaanse modewinkel geschat op £ 10,16 miljard.