De omzet van Deutsche Telekom stijgt tot £87,88 miljard in 2020

Geschreven door: Wajeeh Khan
februari 26, 2021
  • De omzet van Deutsche Telekom stijgt tot £87,88 miljard in 2020.
  • Het telecommunicatiebedrijf rapporteert een nettowinst van 1,45 miljard pond in Q4.
  • Deutsche voorspelt £32,19 miljard aan aangepaste EBITDA na leaseovereenkomsten in 2021.

Deutsche Telekom AG (ETR: DTE) zei vrijdag dat de nettowinst in het vierde kwartaal beter was dan vorig jaar toen de omzet de afgelopen maanden enorm steeg, ondanks de aanhoudende coronavirus pandemie die de roaming inkomsten drukte. De COVID-19 crisis heeft tot dusver meer dan 2,4 miljoen mensen in Duitsland besmet en meer dan 70 duizend doden veroorzaakt.

Deutsche Telekom opende vrijdag tegen een prijs per aandeel van £ 12,98 en wisselt momenteel handen uit voor £ 13,02 per aandeel na het bereiken van een intradag hoogtepunt van £ 13,16 per aandeel. Het aandeel was het jaar begonnen met £ 13,19 per aandeel. De prijsactie zou van pas moeten komen als u geïnteresseerd bent in beleggen in de aandelenmarkt.

Deutsche Telekom rapporteert £1,45 miljard aan nettowinst in Q4

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Deutsche Telekom zei dat de nettowinst in het vierde kwartaal £ 1,45 miljard bedroeg. In hetzelfde kwartaal vorig jaar bedroeg de nettowinst een veel lagere £ 569,03 miljoen. Chief Executive Tim Hoettges gaf vrijdag commentaar op de financiële update en zei:

“We hebben geschiedenis geschreven in 2020. We hebben een substantieel en belangrijk hoofdstuk toegevoegd aan het verhaal van Deutsche Telekom.”

Het telecommunicatiebedrijf zei dat zijn winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) op een aangepaste basis na leases werd geregistreerd op £ 7,79 miljard in het afgelopen kwartaal, vergeleken met het cijfer van £ 5,25 miljard een jaar geleden.

In apart nieuws uit Europa zei Jupiter Fund Management vrijdag dat zijn vermogen in 2020 een record heeft bereikt van £ 58,70 miljard, ondanks uitstroom.

De kwartaalomzet van Deutsche Telekom bedraagt £24,03 miljard

Deutsche Telekom rapporteerde £ 24,03 miljard aan inkomsten in het vierde kwartaal. In het vierde kwartaal van 2019 werd de omzet gemaximeerd op £ 18,58 miljard. Over het volledige boekjaar boekte het Duitse bedrijf een omzet van £ 87,88 miljard tegenover £ 70,07 miljard in 2019. Deutsche Telekom schreef de stijging van zijn jaaromzet toe aan de overname van het in de VS gevestigde Sprint Corporation.

Voor 2021 voorspelt het in Bonn gevestigde bedrijf nu bijna £ 32,19 miljard aan aangepaste EBITDA na leasing. De vrije kasstroom na leasing, volgens Deutsche Telekom, wordt verwacht rond de 6,96 miljard pond. In het voorgaande kwartaal (Q3) had het Duitse telecommunicatiebedrijf £ 23,76 miljard aan inkomsten genoteerd, volgens het rapport dat in november werd gepubliceerd.

Deutsche Telekom bleef vorig jaar gemiddeld bijna stabiel op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van ongeveer 2,5%. Op het moment van schrijven wordt het geschat op £ 62 miljard en heeft het een koers-winstverhouding van 22,59.