Bunzl plc zegt dat de winst vóór belastingen met 23% is gestegen

Geschreven door: Wajeeh Khan
maart 1, 2021
  • Bunzl plc zegt dat de winst vóór belastingen in 2020 met 23% is gestegen.
  • De Britse multinational rapporteert een omzet van £10,11 miljard.
  • Bunzl plc keert 38,3 pence per aandeel slotdividend uit.

Bunzl plc (LON: BNZL) zei maandag dat de winst vóór belastingen in 2020 met 23% op jaarbasis groeide dankzij robuuste inkomsten. Het bedrijf sprak zijn vertrouwen uit dat de prestaties in 2021 waarschijnlijk zullen aanhouden.

Bunzl aandelen, die u hier online kunt leren kopen, werden maandag ongeveer 4% lager gerapporteerd in de premarket-handel, maar herwonnen het volledige intradag verlies op de open markt. Met inbegrip van de prijsactie, handelt het aandeel nu van hand tegen een prijs per aandeel van £ 22,57 na herstel van een dieptepunt van £ 12,77 per aandeel in maart 2020.

Bunzl rapporteert een omzet van £10,11 miljard in 2020

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Bunzl zei dat de winst vóór belastingen in 2020 £ 555,7 miljoen bedroeg. Ter vergelijking: de winst vóór belastingen was in het voorgaande jaar lager op £ 453,3 miljoen. In het fiscale derde kwartaal (Q3) boekte het in Londen gevestigde bedrijf een omzetstijging van 8,8% tegen constante wisselkoersen.

Het distributie- en outsourcingbedrijf waardeerde zijn omzet in het recentelijk afgesloten jaar op £ 10,11 miljard, vergeleken met £ 9,33 miljard een jaar geleden. Bunzl schreef de groei van de jaaromzet toe aan een aanzienlijk hogere vraag naar COVID-19 gerelateerde producten, waaronder maskers, handschoenen en ontsmettingsmiddelen. De verkoop van andere producten stond in 2020 echter onder druk.

Op een aangepaste basis rapporteerde het Britse bedrijf £ 715,6 miljoen aan winst vóór belastingen over het hele jaar, vergeleken met £ 578,2 miljoen in 2019. In apart nieuws uit het Verenigd Koninkrijk kondigde verzekeraar Aviva een doelstelling aan om tegen 2040 geen CO2-uitstoot te hebben.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Bunzl verklaart 38,3 pence aandeel aan slotdividend

Het bestuur van Bunzl maakte maandag 38,3 pence per aandeel aan slotdividend bekend – een stijging ten opzichte van 35,8 pence per aandeel in het voorgaande jaar. Het totale dividend per aandeel over 2020 bedroeg 54,1 pence.

De Britse multinational voorspelt dit jaar een forse omzetgroei. Bunzl erkende dat de verkoop van coronavirus-gerelateerde producten in 2021 zou kunnen stabiliseren, maar een herstel in de verkoop van andere producten zal deze daling meer dan compenseren.

In de afgelopen 14 maanden heeft Bunzl drie overnames voltooid, namelijk Deliver Net, Disposable Discounter en Pinnacle, met een omzet van respectievelijk £ 20 miljoen, £ 18 miljoen en £ 11 miljoen.

Bunzl presteerde vorig jaar redelijk positief op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van bijna 15%. Op het moment van schrijven wordt het Britse bedrijf geschat op £ 7,46 miljard en heeft het een koers-winstverhouding van 19,86.