Lemonade overtreft de schattingen van analisten in Q4

Geschreven door: Wajeeh Khan
maart 2, 2021
  • Lemonade overtreft de schattingen van analisten voor winst en omzet in Q4.
  • De verzekeringsmaatschappij voorspelt een omzet van £16,16 miljoen in Q1.
  • Lemonade aandelen daalden maandag met meer dan 7% in de handel buiten kantooruren.

Lemonade Inc. (NYSE: LMND) rapporteerde maandag haar financiële resultaten voor het fiscale vierde kwartaal, die de schattingen van analisten voor omzet en inkomsten overtroffen. Het bedrijf gaf echter gematigde richtlijnen voor het lopende kwartaal.

Lemonade aandelen zijn maandag geopend voor £ 91,10 per aandeel en de reguliere sessie afgesloten voor £ 94,85 per aandeel. Tijdens de uitgebreide handel zakte het aandeel naar £ 87,67 per aandeel. Lemonade was het jaar 2021 begonnen met een prijs per aandeel van £ 81,39 versus £ 49,84 per aandeel, waarmee het vorig jaar op de aandelenmarkt debuteerde. Lees meer over hoe mensen geld verdienen op de aandelenmarkt.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Lemonade zei dat het verlies in het vierde kwartaal £ 24,34 miljoen bedroeg, wat zich vertaalt naar 43,08 pence per aandeel. In het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar bedroeg het verlies een lagere £ 23,48 miljoen, of £ 2,08 per aandeel.

De verzekeringsmaatschappij waardeerde zijn omzet in het vierde kwartaal op £ 14,72 miljoen, vergeleken met een hoger cijfer van £ 16,87 miljoen een jaar geleden. In gerelateerd nieuws kondigde Lemonade maandag een Q&A voor aandeelhouders aan.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het afgelopen kwartaal £ 13,79 miljoen aan inkomsten zou behalen. Hun schatting voor het verlies per aandeel kwam uit op een hogere 45,95 pence per aandeel. Lemonade debuteerde op de New York Stock Exchange in de eerste week van juli 2020. De verzekeringsmaatschappij opende 75% hoger in zijn Amerikaanse marktdebuut.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Lemonade’s begeleiding voor Q1

Voor het fiscale eerste kwartaal voorspelt Lemonade dat de omzet in het bereik van £ 15,44 miljoen tot £ 16,16 miljoen zal dalen. Het verwacht tot £ 84,01 miljoen aan inkomsten voor het volledige boekjaar. Analisten, aan de andere kant, vragen om £ 15,87 miljoen aan inkomsten voor Lemonade in Q1 en £ 80,13 miljoen aan inkomsten voor het lopende jaar als geheel. In de brief aan aandeelhouders op maandag zei Lemonade:

“Voor het volledige jaar 2020 was onze brutoverliesratio 71%, vergeleken met 79% in 2019. Onze brutoverliesratio in het vierde kwartaal was 73%, weinig veranderd ten opzichte van 72% in Q3 2020 en 73% in Q4 2019. De schijnbare stabiliteit in onze verliesratio in het vierde kwartaal – zowel jaar-op-jaar als kwartaal-op-kwartaal – maskeert enkele opmerkelijke onderstromen.”

Lemonade sloot 2020 af tegen een prijs per aandeel van £ 87,95. Op het moment van schrijven wordt de Amerikaanse verzekeringsmaatschappij geschat op £ 5,71 miljard.