Zoom overtreft de schattingen van Wall Street in Q4

Geschreven door: Wajeeh Khan
maart 2, 2021
  • Zoom overtreft de schattingen van Wall Street in Q4.
  • Het Amerikaanse bedrijf boekt in het boekjaar 2020 een omzet van £1,91 miljard.
  • Zoom verwacht £2,63 aan jaarlijkse gecorrigeerde winst per aandeel in 2021.

Zoom Video Communications Inc. (NASDAQ: ZM) publiceerde maandag zijn winstrapport voor het fiscale vierde kwartaal dat beter binnenkwam dan analisten hadden verwacht. Het bedrijf schreef zijn sterke prestaties toe aan de aanhoudende COVID-19 crisis die de vraag naar videocommunicatie deed toenemen.

Zoom aandelen zijn maandag bijna 8% gestegen in de handel buiten kantooruren. Inclusief de prijsactie wordt het aandeel nu verhandeld tegen een prijs per aandeel van £ 319,92 tegenover £ 259,39 per aandeel aan het begin van het jaar. Dit is wat u moet weten over waarom prijzen stijgen en dalen op de aandelenmarkt.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Zoom Video Communications zei dat het nettoresultaat in het vierde kwartaal £ 187,63 miljoen bedroeg, of 62,69 pence per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar bedroeg het nettoresultaat een aanzienlijk lagere £ 11,02 miljoen. In het voorgaande kwartaal (Q3) registreerde Zoom £ 560 miljoen aan inkomsten en 71,33 pence per aandeel in de winst.

Op een aangepaste basis verdiende het Amerikaanse bedrijf 88 pence per aandeel in het vierde kwartaal, tegenover 10,81 pence per aandeel een jaar geleden. Zoom waardeerde zijn omzet in het afgelopen kwartaal op £ 635,87 miljoen, wat neerkomt op een enorme groei van 369% op jaarbasis.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het vierde kwartaal £ 585,07 miljoen aan inkomsten zou rapporteren. Hun schatting voor de gecorrigeerde winst per aandeel kwam uit op een lagere 56,92 pence. In een aankondiging in januari drukte Zoom plannen uit voor een secundaire aandelenverkoop van £ 1,10 miljard.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Richtlijnen van Zoom Video Communications voor fiscaal 2021

Voor het boekjaar 2020 als geheel boekte het in San Jose gevestigde bedrijf een omzet van £ 1,91 miljard en £ 2,41 per aandeel gecorrigeerde winst. Voor 2021 voorspelt Zoom nu dat zijn inkomsten zullen dalen in het bereik van £ 2,71 miljard tot £ 2,72 miljard. Het verwacht tot £ 2,63 aan gecorrigeerde winst per aandeel voor het hele jaar.

Ter vergelijking: analisten pleiten voor £ 2,53 miljard aan omzet voor Zoom Video Communications in 2021 en £ 2,13 aan gecorrigeerde winst per aandeel. Zoom verwacht tot £ 652,08 miljoen aan inkomsten in het eerste kwartaal en ongeveer 69,89 pence aan aangepaste winst per aandeel wat ook de prognoses van experts overtrof.

Zoom presteerde vorig jaar enorm optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van ongeveer 400%. Op het moment van schrijven wordt het Amerikaanse communicatietechnologie bedrijf geschat op £ 85,92 miljard en heeft het een koers-winstverhouding van 285,36.