De omzet van Hewlett-Packard Enterprise daalt met 1% in Q1

Geschreven door: Wajeeh Khan
maart 3, 2021
  • De omzet van Hewlett-Packard Enterprise daalt met 1% in Q1.
  • Het Amerikaanse bedrijf verwacht in Q2 tot 31,51 pence aangepaste winst per aandeel.
  • HPE Co. voorspelt nu tot £1,0 miljard aan vrije kasstroom voor het hele jaar.

Hewlett-Packard Enterprise Co. (NYSE: HPE) rapporteerde dinsdag haar financiële resultaten voor het fiscale eerste kwartaal die beter binnenkwamen dan analisten hadden verwacht. Volgens de Amerikaanse multinational verwacht het nu tot £ 1,0 miljard aan vrije cashflow voor het hele jaar, vergeleken met eerdere verwachtingen van maximaal £ 790 miljoen.

HPE-aandelen stegen in eerste instantie met 2,5% in de handel na sluitingstijd op dinsdag, maar verloren later het grootste deel van de winst. Het aandeel heeft nu een prijs per aandeel van £ 10,47 versus £ 8,29 per aandeel aan het begin van 2021. Als u online op de aandelenmarkt wilt beleggen, heeft u een betrouwbare effectenmakelaar nodig – hier is een vergelijking van de maak de selectie gemakkelijker voor u.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

HPE rapporteerde in het eerste kwartaal een omzet van £ 4,89 miljard, wat neerkomt op een daling van 1% op jaarbasis. Op aangepaste basis verdiende het bedrijf 37,24 pence per aandeel in Q1. Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het afgelopen kwartaal £ 4,81 miljard aan inkomsten zou behalen. Hun schatting voor de gecorrigeerde winst per aandeel kwam uit op een lagere 29,36 pence.

Het informatietechnologiebedrijf boekte in het eerste kwartaal £ 577,20 miljoen aan inkomsten uit zijn Intelligent Edge-segment, of 12% meer dan vorig jaar. Met £ 545,69 miljoen daalden de inkomsten uit High-Performance Compute- en Mission Critical-systemen met 9% op jaarbasis. De inkomsten uit Compute, voegde HPE toe, daalden met 1% in het eerste kwartaal, terwijl de inkomsten uit opslag met 5% daalden. De inkomsten uit Financial Services bleven ongewijzigd op £ 615,87 miljoen.

Ter vergelijking: HPE had £ 117 miljoen aan nettowinst geboekt in het voorgaande kwartaal (Q4).

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

HPE’s richtlijnen voor het fiscale tweede kwartaal

Voor het fiscale tweede kwartaal voorspelt het in Houston gevestigde bedrijf nu tot 31,51 pence per aandeel van de gecorrigeerde winst per aandeel. Analisten voorspellen daarentegen 27,21 pence per aandeel. HPE verwacht tot £ 1,35 aan gecorrigeerde winst per aandeel in het lopende boekjaar.

CEO Antonio Neri reageerde dinsdag op het winstrapport en zei:

“De wereldwijde pandemie heeft geleid tot een hernieuwde focus op digitale transformatie, nu bedrijven alles heroverwegen, van werken op afstand en samenwerking tot bedrijfscontinuïteit en gegevensinzicht. Nu de wereld op weg is naar herstel, zijn onze klanten op zoek naar de flexibiliteit en eenvoud van de cloud-native wereld met de flexibiliteit en controle van een hybride bedrijfsmodel – en dit is waar we een unieke en gedifferentieerde waardepropositie hebben.”