Prudential plc zegt dat de nettowinst in 2020 met 9,3% is gestegen

Geschreven door: Wajeeh Khan
maart 3, 2021
  • Prudential plc zegt dat de nettowinst in het boekjaar 2020 met 9,3% is gestegen.
  • De verzekeringsmaatschappij waardeert zijn omzet op £40,04 miljard.
  • Prudential verklaart 7,68 pence als aandeel van het tweede interimdividend.

Prudential plc (LON: PRU) zei woensdag dat de winst uit voortgezette activiteiten in het boekjaar 2020 £ 1,56 miljard bedroeg. In het voorgaande boekjaar rapporteerde het een lagere £ 1,39 miljard aan winst uit voortgezette activiteiten. De nettowinst van Prudential in 2020 boekte een jaarlijkse groei van 9,3%.

Prudential plc aandelen zakten woensdag meer dan 1% in premarket-handel, maar herstelden het volledige intradag verlies op de open markt. Inclusief de prijsactie wordt het aandeel nu verhandeld tegen een prijs per aandeel van £ 14,98 na herstel van een dieptepunt van £ 7,1 per aandeel in maart 2020, toen de COVID-19 beperkingen op hun hoogtepunt waren. De prijsactie zou van pas moeten komen als u geïnteresseerd bent in beleggen in de aandelenmarkt.

Prudential rapporteert £3,73 miljard aan EEV-bedrijfswinst

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Prudential zei dat de winst per aandeel in 2020 58,37 pence per aandeel bedroeg, vergeleken met het cijfer een jaar geleden van 53,72 pence per aandeel. De verzekeringsmaatschappij rapporteerde £ 3,73 miljard aan EEV-bedrijfswinst – een daling van £ 4,94 miljard in 2019. Het Britse bedrijf verdiende 4,22 pence per aandeel uit voortgezette activiteiten op EEV-basis, vergeleken met een fors hogere £ 1,14 per aandeel in het voorgaande jaar.

Prudential zei dat het in 2020 £ 40,04 miljard aan totale inkomsten genereerde (na aftrek van herverzekering) tegenover een aanzienlijk hogere £ 67,06 miljard in 2019. Het in Londen gevestigde bedrijf verdiende £ 30,42 miljard aan brutopremies – een daling ten opzichte van £ 32,23 miljard in het voorgaande jaar.

In apart nieuws uit het Verenigd Koninkrijk zei woningbouwer Persimmon plc dat zijn winst in 2020 is gedaald als gevolg van de aanhoudende coronavirus pandemie die tot nu toe meer dan 4,1 miljoen mensen in het hele land heeft besmet en meer dan 123 duizend doden heeft veroorzaakt.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Prudential verklaart 7,68 pence per aandeel van het tweede interim-dividend voor 2020

Prudential heeft woensdag 7,68 pence per gewoon aandeel aan tweede interimdividend voor 2020 bekendgemaakt.

Volgens de verzekeringsmaatschappij is het van plan om tot £ 2,15 miljard aan nieuw eigen vermogen op te halen zodra zijn Amerikaanse activiteiten succesvol zijn gesplitst. Prudential verwacht Jackson Financial Inc. in het tweede kwartaal van dit jaar te splitsen. Voorafgaand aan de splitsing benoemde Jackson Financial in februari Dev Ganguly tot Chief Operating Officer. Julia Goatley, zei het bedrijf, zal optreden als interim-general counsel.

Prudential plc presteerde vorig jaar enigszins somber op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van bijna 7%. Op het moment van schrijven wordt de Britse multinationale verzekeringsmaatschappij geschat op £ 39,08 miljard.