Wendy’s rapporteert £27,71 miljoen aan nettowinst in Q4

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on mrt 3, 2021
  • Wendy's rapporteert £27,71 miljoen aan nettowinst in Q4.
  • De fastfoodketen voorspelt een wereldwijde groei van 8% in 2021.
  • Wendy's aandelen daalden woensdag met 4% in premarket-handel.

Wendy’s Co. (NASDAQ: WEN) publiceerde woensdag zijn financiële resultaten voor het fiscale vierde kwartaal, die achterbleven bij de schattingen van Wall Street. Het bedrijf schreef zijn gematigde prestatie toe aan de COVID-19 crisis die blijft wegen op de fastfoodketens.

Wendy’s aandelen daalden woensdag 4% in premarket-handel en verloren nog eens 2% op de open markt. Met inbegrip van de prijsactie, wisselt het aandeel nu van hand tegen £ 14,29 per aandeel. Ter vergelijking: het was in maart 2020, toen de pandemie van het coronavirus op zijn hoogtepunt was, naar een dieptepunt van £ 5,35 per aandeel gedaald. Meer informatie over het kiezen van winnende aandelen.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Wendy’s zei dat het nettoresultaat in het vierde kwartaal 27,71 miljoen pond bedroeg, wat neerkomt op 12,17 pence per aandeel. In het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar was het nettoresultaat lager met £ 18,97 miljoen, of 7,88 pence per aandeel.

De Amerikaanse holding zei dat het in het vierde kwartaal £ 339,58 miljoen aan inkomsten genereerde, tegenover £ 305,86 miljoen een jaar geleden. In het voorgaande kwartaal (Q3) boekte Wendy’s een omzet van £ 323,76 miljoen.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf £ 341,52 miljoen aan inkomsten zou rapporteren in het afgelopen kwartaal. Hun schatting voor de winst per aandeel bedroeg een iets hogere 12,89 pence.

De verkoop in dezelfde restaurants, volgens Wendy’s, steeg wereldwijd met 4,7% op jaarbasis, terwijl een nog bredere verwachte groei van 5,7% werd verwacht. De binnenlandse verkoop in hetzelfde restaurant steeg daarentegen met 5,5% in het vierde kwartaal, ook lager dan de verwachte 6,1%.

Wendy’s voorspelt een wereldwijde groei van 8% in het hele systeem in 2021

Het in Dublin, Ohio gevestigde bedrijf zei ook woensdag dat de Amerikaanse same-restaurant verkopen in 2021 (tot 21 februari) met 6% stegen. De wereldwijde verkoop van hetzelfde restaurant sinds het begin van het jaar, zo voegde het eraan toe, steeg ook met 5%. Voor het volledige boekjaar voorspelt Wendy’s nu een wereldwijde groei van 8%. Analisten pleiten daarentegen voor een veel lagere stijging van 3,4%.

Wendy’s winstrapport komt een dag nadat de achtste grootste Amerikaanse retailer, Target Corp, zei dat zijn financiële prestaties beter waren dan wat analisten hadden verwacht in het fiscale vierde kwartaal.

Wendy’s bleef vorig jaar gemiddeld bijna vlak op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van ongeveer 1%. Op het moment van schrijven heeft de fastfoodketen een marktkapitalisatie van £ 3,29 miljard en een koers-winstverhouding van 44,53.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld