Tesla aandelen handelen 35% onder de hoogste punten

Geschreven door: Michael Harris
maart 6, 2021
  • Ron Baron heeft de afgelopen 6 maanden 1,8 miljoen Tesla aandelen verkocht.
  • De aandelenkoers van Tesla handelt voor het eerst sinds december onder de $600.
  • Een verlenging van de pullback tot $500 zou een geweldige kans zijn om Tesla aandelen te kopen.

Aandelen van Tesla (NASDAQ: TSLA) worden deze week meer dan 11% in het rood verhandeld om de terugval van recordhoogtes te verlengen.

Fundamentele analyse: de vermogensbeheerder Ron Baron heeft in de afgelopen 6 maanden 1,8 miljoen Tesla aandelen verkocht

Beleggingsfondsbeheerder en investeerder Ron Baron heeft de afgelopen 6 maanden 1,8 miljoen Tesla-aandelen gelost, ondanks de voorspelling dat de aandelen van de autofabrikant de komende 10 jaar $ 2.000 per aandeel zullen bereiken.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De miljardair vertelde CNBC dat zijn investeringsmanagementbedrijf Baron Capital de aandelen van Tesla verkocht omdat ze in sommige portefeuilles enorme percentages begonnen te nemen.

“Het was pijnlijk om elk aandeel te verkopen”, zei Baron, erop wijzend dat hij geen van zijn persoonlijke 1,1 miljoen Tesla aandelen verkocht. Hij voegde eraan toe dat Baron Capital de aandelen van Tesla heeft verkocht om het risico voor bepaalde klanten te helpen verminderen.

Het bedrijf van Baron had op 28 februari meer dan 6,1 miljoen Tesla aandelen, gekocht tegen een gemiddelde prijs van $ 42,34 per aandeel. Baron voegde eraan toe dat hij zijn persoonlijke Tesla aandelen ten minste 10 jaar zal behouden en zei dat hij Elon Musk vertelde dat hij de laatste zou zijn die het aandeel zou verlaten.

“We zoeken nog veel meer”, zei hij. “Ik denk dat over 10 jaar ons doel $ 2000 per aandeel is.”

In oktober zei Baron dat hij gelooft dat Tesla in de toekomst een waardering van $ 2 biljoen zal bereiken. Baron zei dat zijn bedrijf onlangs een EV start-up genaamd Rivian heeft gesteund, evenals een autonoom autobedrijf dat eigendom is van General Motors.

Technische analyse: scherpe terugtrekking

De aandelenkoers van Tesla handelt voor het eerst sinds december onder de $ 600. De aandelen zijn nu ongeveer 40% teruggetrokken ten opzichte van de recordhoogtes van januari.

Tesla wekelijkse grafiek (TradingView)

Een verlenging van de pullback tot $ 500 zou een geweldige kans zijn om Tesla aandelen te kopen. Een andere grote bullish golf zou de prijsactie in 2021 tot $ 1.000 kunnen zien stijgen, ondanks zorgen dat het aandeel te hoog gewaardeerd wordt.

Samenvatting

Miljardair investeerder Ron Baron zei dat zijn bedrijf Baron Capital de afgelopen 6 maanden 1,8 miljoen Tesla aandelen heeft verkocht, ondanks het feit dat hij denkt dat het aandeel in de komende 10 jaar $ 2.000 per aandeel zal bereiken.