De winst vóór belastingen van Pearson stijgt tot £354 miljoen

Geschreven door: Wajeeh Khan
maart 8, 2021
  • Pearson plc rapporteert £354 miljoen winst voor belastingen in 2020.
  • Het Britse bedrijf waardeert zijn jaaromzet op £3,40 miljard.
  • Het bestuur van Pearson verklaart 13,5 pence aandeel in het slotdividend.

Pearson plc (LON: PSON) zei maandag dat de winst vóór belastingen in 2020 is gestegen als gevolg van lagere kosten. Maar de aangepaste winst en omzet, zo voegde het eraan toe, bleven vorig jaar onder druk staan. De Britse multinational zei ook de consument rechtstreeks te willen bedienen. Daartoe sprak Pearson maandag plannen uit om het bedrijf te herstructureren.

Als onderdeel van het plan wil Pearson inspelen op de vraag naar accreditatie en certificering, zich richten op de kloof tussen personeel en vaardigheden en zoeken naar mogelijkheden in digitale leermiddelen. Het in Londen gevestigde bedrijf zei ook van plan te zijn om zijn vastgoedportefeuille te vereenvoudigen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In apart nieuws op maandag zei het Japanse Panasonic dat het Blue Yonder (een Amerikaans softwarebedrijf) zal kopen voor £ 4,70 miljard.

Pearson plc rapporteert een omzet van £3,40 miljard in 2020

Pearson rapporteerde in 2020 £ 354 miljoen aan winst vóór belastingen. In het voorgaande jaar bedroeg de winst vóór belastingen een lagere £ 232 miljoen. Op aangepaste basis daalde de bedrijfswinst vorig jaar echter naar £ 313 miljoen, vergeleken met £ 581 miljoen in 2019, maar was in lijn met de consensusschattingen.

De omzet in 2020, volgens de uitgeverij, bedroeg £ 3,40 miljard, vergeleken met het cijfer een jaar geleden van £ 3,87 miljard. Voor 2021 voorspelt Pearson dat zijn gecorrigeerde bedrijfswinst in lijn zal blijven met de marktverwachtingen. De omzet dit jaar, zo voegde het eraan toe, zou waarschijnlijk weer groeien.

In zijn eerdere rapport voor het derde kwartaal had Pearson een groei van 32% op jaarbasis geboekt in zijn wereldwijde verkoop van online leren te midden van de coronavirus pandemie die mensen tot hun huizen beperkte.

Pearson verklaart 13,5 pence aandeel in het slotdividend

Het bestuur van het onderwijsbedrijf heeft maandag 13,5 pence per aandeel slotdividend vastgesteld, dat ongewijzigd is gebleven ten opzichte van 2019.

Pearson aandelen daalden op maandag iets minder dan 2% in de premarket-handel, maar herstelden het volledige intradag verlies op de markt. Inclusief de prijsactie wordt het aandeel nu verhandeld tegen een prijs per aandeel van £ 7,81 na herstel van een dieptepunt van £ 4,23 per aandeel in mei 2020, toen de COVID-19 beperkingen op hun hoogtepunt waren. De prijsactie zou van pas moeten komen als u geïnteresseerd bent in beleggen in de aandelenmarkt.

Pearson plc was het jaar 2021 begonnen met £ 6,82 per aandeel op de aandelenmarkt. Op het moment van schrijven heeft het Britse multinationale bedrijf een marktkapitalisatie van £ 5,84 miljard en een koers-winstverhouding van 22,70.