Berkeley Group verwacht zijn doelen dit jaar te behalen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on mrt 12, 2021
  • Berkeley Group verwacht zijn doelen dit jaar te behalen.
  • De woningbouwer verwacht tegen het einde van 2021 meer dan £1,7 miljard aan termijnverkopen.
  • Berkeley Group verbindt zich ertoe om £280 miljoen per jaar terug te betalen aan de aandeelhouders.

Berkeley Group Holdings plc (LON: BKG) zei vrijdag dat zijn financiële prestaties veerkrachtig blijven. Het bedrijf voorspelt dat de winst vóór belastingen in het boekjaar 2021 in overeenstemming zal zijn met de richtlijnen.

Berkeley aandelen daalden vrijdag ongeveer 3% in de premarket-handel en verloren nog eens 2,5% op de open markt. Met inbegrip van de prijsactie, wisselt het aandeel nu van hand tegen £ 43 per aandeel. Ter vergelijking: het was het jaar 2021 begonnen met een veel hogere £ 47 per aandeel.

Berkeley verwacht meer dan £ 1,7 miljard aan termijnverkopen

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Berkeley sprak zijn vertrouwen uit in de onderliggende vraag op vrijdag dat, volgens de huizenbouwer, zal helpen een vergelijkbare winst voor belastingen te behalen in het fiscale jaar dat op 30 april zal eindigen.

FactSet Consensus over de winst vóór belastingen van Berkeley in het boekjaar 2021 bedraagt momenteel £ 534,5 miljoen. In het voorgaande jaar had het Britse bedrijf £ 503,7 miljoen winst vóór belastingen genoteerd. Berkeley zei vrijdag ook dat zijn termijnverkopen tegen het einde van het lopende boekjaar waarschijnlijk worden geschat op meer dan £ 1,7 miljard.

De Britse vastgoedontwikkelaar voorspelt £ 954 miljoen aan netto contanten tegen het einde van fiscaal 2021. De reserveringswaarde, zo werd toegevoegd, zal waarschijnlijk 20% lager blijven op jaarbasis vanwege de COVID-19 beperkingen. De noodsituatie op het gebied van gezondheid heeft tot dusver meer dan 4,2 miljoen mensen in het Verenigd Koninkrijk besmet en meer dan 125 duizend doden veroorzaakt.

In apart nieuws uit het VK heeft AstraZeneca vrijdag zijn doelstelling voor de levering van COVID-19 vaccins aan de Europese Unie verder verlaagd.

Berkeley wil £280 miljoen per jaar teruggeven aan de aandeelhouders

Volgens Berkeley is het goed gepositioneerd om de mijlpaal van 15% rendement op eigen vermogen vóór belastingen te halen – een langetermijn doelstelling die het eerder had vastgesteld. Het in Cobham gevestigde bedrijf is ervan overtuigd dat het ook in het volgende boekjaar een vergelijkbare winst zal rapporteren.

Berkeley Group Holdings plc verbindt zich ertoe om £ 280 miljoen per jaar via dividenden en terugkopen van eigen aandelen terug te betalen aan aandeelhouders. In het eerdere rapport dat in de eerste week van december werd gepubliceerd, had het woningbouwbedrijf in het fiscale eerste halfjaar een daling van de winst vóór belastingen van 17% opgetekend.

Berkeley Group presteerde vorig jaar enigszins somber op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van meer dan 3%. Op het moment van schrijven wordt de Britse vastgoedontwikkelaar en woningbouwonderneming geschat op £ 5,27 miljard en heeft een koers-winstverhouding van 15,42.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money