De verliezen van Hammerson stijgen met meer dan 100%

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on mrt 12, 2021
  • De verliezen van Hammerson stijgen met meer dan 100% in 2020.
  • Het Britse bedrijf rapporteert £183 miljoen aan inkomsten.
  • Hammerson plc maakte vrijdag 0,2 pence per aandeel aan slotdividend bekend.

Hammerson plc (LON: HMSO) zei vrijdag dat zijn verliezen in 2020 met meer dan 100% zijn gestegen als gevolg van de COVID-19 crisis die tot nu toe meer dan 4,2 miljoen mensen in het Verenigd Koninkrijk heeft besmet en meer dan 125 duizend doden heeft veroorzaakt. Het bedrijf heeft zich vrijdag ook verbonden tot verdere desinvesteringen dit jaar.

Hammerson aandelen, die u hier online kunt leren kopen, zijn geopend tegen 32,20 pence per aandeel en worden momenteel verhandeld voor 33,67 pence per aandeel. Ter vergelijking: het aandeel was het jaar 2021 begonnen met een nog lagere 23,12 pence per aandeel.

Hammerson rapporteert £183 miljoen aan inkomsten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Hammerson zei dat het verlies vóór belastingen in 2020 £ 1,73 miljard bedroeg. In het voorgaande jaar werd het verlies vóór belastingen begrensd op een veel lager £ 779,3 miljoen. Het bedrijf schreef zijn matige financiële prestaties toe aan sluitingen, herstructurering van huurders, tekort aan herwaardering van onroerend goed en hogere voorzieningen om oninbare vorderingen te dekken.

De vastgoedontwikkelingsfirma waardeerde zijn omzet in het recent afgesloten jaar op £ 182,9 miljoen, vergeleken met een hoger cijfer van £ 246,2 miljoen een jaar geleden. Op vergelijkbare basis zagen de netto huurinkomsten van Hammerson in 2020 een daling van 41% tot £ 157,6 miljoen, wat de sterkste daling in de geschiedenis markeerde.

EPRA netto materiële vaste activa, voegde de beleggingsmaatschappij toe, daalde tot 82 pence per aandeel per 31 december, ten opzichte van 116 pence per aandeel op het einde van 2019. In een aankondiging in januari, zei het vastgoedbedrijf dat het 41% van de verschuldigde huur had verzameld in het eerste kwartaal.

Volgens Hammerson resulteerden desinvesteringen in 2020 in £ 328 miljoen aan netto-opbrengsten. In een poging om de financiën op peil te houden te midden van de aanhoudende coronavirus pandemie, zet het in Londen gevestigde bedrijf zich dit jaar in voor verdere desinvesteringen die zullen helpen om zijn activiteiten aan te scherpen en de herfinanciering onder controle te houden.

Hammerson stelt 0,2 pence per aandeel slotdividend vast

De raad van bestuur van Hammerson maakte vrijdag 0,2 pence per aandeel slotdividend bekend – een scherpe daling van 14,8 pence per aandeel in 2019. Na goedkeuring door de aandeelhouders is het Britse bedrijf ook van plan om 2 pence per aandeel van een verhoogd SCRIP dividend te bieden.

Volgens het Office for National Statistics trof de pandemie gerelateerde lockdown de Britse economie minder dan gevreesd.

Hammerson presteerde vorig jaar grotendeels somber op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van meer dan 80%. Op het moment van schrijven wordt de Britse vastgoedontwikkelings- en investeringsmaatschappij gewaardeerd op £ 1,36 miljard.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld