Volkswagen moet ongeveer vierduizend banen schrappen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on mrt 15, 2021
  • Volkswagen zal zijn personeelsbestand met maximaal vierduizend banen verminderen.
  • De autofabrikant biedt zijn oudere werknemers vervroegd of gedeeltelijk pensioen.
  • Volkswagen om zijn opleidingsbudget met £34 miljoen te verhogen.

Volkswagen Group (ETR: VOW) zei zondag dat het van plan is het personeelsbestand in Duitsland met vierduizend banen te verminderen. Het bedrijf is van plan zijn oudere werknemers vervroegd of gedeeltelijk pensioen aan te bieden – een zet die naar verwachting honderden miljoenen euro’s zal kosten.

De aandelen van Volkswagen stegen ongeveer 2,5% op de markt die maandag werd geopend. Het aandeel heeft nu een prijs per aandeel van £ 168 tegenover £ 127 aan het begin van 2021.

VW verwacht dat bijna 900 werknemers zullen kiezen voor vervroegd pensioen

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens de overeenkomst met de ondernemingsraad, zei Volkswagen, zal het zijn werknemers geboren in 1956-1960 vervroegd pensioen aanbieden. Degenen die zijn geboren tot 1964, voegde de autofabrikant eraan toe, krijgen een gedeeltelijk pensioen aangeboden. In oktober zei de Duitse autofabrikant dat het in het derde kwartaal weer winst maakte.

De Duitse multinational sprak zijn vertrouwen uit dat bijna 900 van zijn werknemers waarschijnlijk voor vervroegd pensioen zullen kiezen. Volgens Volkswagen zullen nog eens enkele duizenden kiezen voor gedeeltelijk pensioen. VW gaf zondag echter geen precieze cijfers.

Bronnen bevestigden ook dat de zet zal worden doorgevoerd in zes van de VW fabrieken in Duitsland, die momenteel samen ongeveer 120 duizend medewerkers tellen. Een eerder rapport van Handelsblatt had gesuggereerd dat de autofabrikant in plaats daarvan meer dan vijfduizend banen zou ontslaan.

Het bedrijf met het hoofdkantoor in Wolfsburg onthield zich ook van commentaar op de kosten in verband met het schrappen van banen, die naar eigen zeggen afhingen van het aantal werknemers dat het aanbod zou accepteren. Eén bron verwachtte het echter op ongeveer £ 425 miljoen.

Volkswagen om zijn opleidingsbudget met £34 miljoen te verhogen

Volkswagen is momenteel bezig met de overgang van een conventionele autofabrikant naar een technologiebedrijf, net als Tesla. Daartoe zei VW dat het zijn trainingsbudget zal verhogen tot £ 171 miljoen – een stijging van bijna £ 34 miljoen.

De eigenaar van vooraanstaand luxemerk Audi benadrukte zondag verder dat de aanwervingsstop die eerder was opgesteld voor het eerste kwartaal van 2021, nu van kracht zal blijven tot het einde van het jaar. Externe inhuur is volgens Volkswagen alleen mogelijk voor de segmenten digitalisering, elektrische voertuigen en batterijcelontwikkeling.

Voor de komende twee jaar had VW zich onlangs ten doel gesteld de inkoopkosten met 7% en de overheadkosten met 5% te verlagen. Op het moment van schrijven wordt de Duitse autofabrikant geschat op ongeveer £ 94 miljard en heeft hij een koers / winstverhouding van 24,17.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld