FactSet rapporteert lager dan verwachte inkomsten in Q2

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on mrt 30, 2021
  • FactSet rapporteert lager dan verwachte inkomsten in Q2.
  • Het bedrijf voor financiële gegevens verwacht dit jaar een omzet van £1,16 miljard.
  • FactSet voegt £149,79 miljoen toe aan zijn aandeleninkoopprogramma.

FactSet Research Systems Inc. (NYSE: FDS) publiceerde dinsdag zijn winstrapport voor het fiscale tweede kwartaal dat de marktverwachtingen voor winst en omzet niet haalde.

FactSet aandelen gingen dinsdag iets minder dan 3% omlaag en verloren nog eens 1% op de markt. Inclusief de prijsactie wordt het aandeel nu verhandeld tegen een prijs per aandeel van £ 227. Ter vergelijking: FactSet Research Systems was het jaar 2021 begonnen met een hogere £ 240,39 per aandeel.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

FactSet zei dat het nettoresultaat in het tweede kwartaal £ 70,24 miljoen bedroeg, wat zich vertaalt naar £ 1,82 per aandeel. Gecorrigeerd voor eenmalige posten verdiende het softwarebedrijf £ 1,98 per aandeel, tegenover £ 1,85 per aandeel een jaar geleden.

Volgens het financiële gegevensbedrijf genereerde het in het tweede kwartaal £ 284,90 miljoen aan inkomsten. In hetzelfde kwartaal vorig jaar werd de omzet gemaximeerd op £ 268,89 miljoen. In het voorgaande kwartaal (Q1) had FactSet een omzet van £ 290,47 miljoen geregistreerd.

Ter vergelijking: experts hadden voorspeld dat het bedrijf het afgelopen kwartaal een hogere omzet van £ 285,19 miljoen zou boeken. Hun geschatte gecorrigeerde winst per aandeel bedroeg £ 1,99. De aangepaste bedrijfsmarge, zei het aan de NYSE genoteerde bedrijf, steeg tot 32,6% in het tweede kwartaal – een stijging ten opzichte van 31,8% vorig jaar.

In apart nieuws uit de Verenigde Staten lanceerde PayPal dinsdag een crypto-kassaservice.

FactSet’s begeleiding voor het volledige boekjaar

Voor het volledige boekjaar voorspelt FactSet nu dat zijn winst zal dalen tot tussen £ 7,82 en £ 8,11 per aandeel. Het in Norwalk gevestigde bedrijf verwacht dit jaar een omzet van £ 1,16 miljard. De Raad van Bestuur heeft dinsdag het aandeleninkoopprogramma van het bedrijf uitgebreid met £ 149,79 miljoen.

CEO Phil Snow reageerde dinsdag op de financiële update en zei:

“Ik ben trots op hoe we dit kwartaal hebben gepresteerd, wat heeft geresulteerd in een solide eerste helft van ons fiscale jaar 2021. In ons tweede kwartaal zagen we een aantal belangrijke overwinningen die onze strategie voor langetermijngroei bevestigden. Onze focus op digitale transformatie, inhoudsuitbreiding en een open platform blijft resoneren met onze klanten terwijl ze navigeren door een snel evoluerend landschap.”

FactSet Research Systems presteerde vorig jaar redelijk optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van meer dan 20%. Op het moment van schrijven wordt het Amerikaanse financiële data- en softwarebedrijf geschat op £ 8,94 miljard en heeft het een koers-winstverhouding van 32,95.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld