McCormick overtreft de schattingen van Wall Street in Q1

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on mrt 30, 2021
  • McCormick overtreft de schattingen van Wall Street in Q1.
  • Het voedingsbedrijf verwacht dit jaar een omzetgroei tot 10%.
  • McCormick aandelen zijn dinsdag 3% gestegen in de premarket-handel.

McCormick & Co. Inc. (NYSE: MKC) rapporteerde dinsdag haar financiële resultaten voor het fiscale eerste kwartaal die de schattingen van Wall Street overtroffen.

McCormick aandelen die u gemakkelijk online kunt verhandelen via een reeks gebruiksvriendelijke apps, werden dinsdag gerapporteerd met een stijging van iets minder dan 3% in de premarket-handel. Met inbegrip van de prijsactie, wisselt het aandeel nu handen uit tegen £ 69 per aandeel, wat bijna £ 68,50 per aandeel is waarmee het jaar 2021 begon. McCormick was in maart 2020 gezakt naar een dieptepunt van £ 46 per aandeel.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

McCormick zei dat het nettoresultaat in het eerste kwartaal £ 117,80 miljoen bedroeg, wat neerkomt op 43,69 pence per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar werd het nettoresultaat beperkt tot een lagere £ 105,35 miljoen of 39,32 pence per aandeel.

In een aankondiging in december zei de Amerikaanse multinational dat het FONA International had gekocht voor £ 521,79 miljoen in contanten.

Op een aangepaste basis verdiende het voedingsbedrijf 52,42 pence per aandeel in het eerste kwartaal ten opzichte van het cijfer een jaar geleden van 39,32 pence per aandeel. McCormick waardeerde zijn netto-omzet in het afgelopen kwartaal op £ 1,08 miljard, vergeleken met een lagere £ 880 miljoen vorig jaar.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het eerste kwartaal £ 1,0 miljard aan netto-omzet zou boeken. Hun schatting voor de gecorrigeerde winst per aandeel kwam uit op een lagere 42,96 pence. In apart nieuws uit de Verenigde Staten maakte supermarktketen Albertsons dinsdag een brede samenwerking met Google bekend.

De opmerkingen van Chief Executive Lawrence Kurzius op dinsdag

CEO Lawrence Kurzius gaf dinsdag commentaar op het winstrapport en zei:

“We spelen in op versnelde consumententrends, met name de aanhoudende verschuiving naar meer thuis koken, grotere digitale betrokkenheid, schoon en smaakvol eten en vertrouwde merken, waarvan we zeker weten dat ze ook na de pandemie zullen blijven bestaan.”

Voor het volledige boekjaar voorspelt McCormick nu een omzetgroei tot 10%. De eerdere verwachting was een omzetgroei van 7% tot 9%. Het bedrijf sprak dinsdag het vertrouwen uit dat zowel zijn smaakoplossingen als de consumentenactiviteiten dit jaar waarschijnlijk een organische groei zullen zien.

McCormick presteerde vorig jaar redelijk optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van iets minder dan 15%. Op het moment van schrijven heeft het in Baltimore gevestigde bedrijf een marktkapitalisatie van £ 17,51 miljard en een koers-winstverhouding van 32,45.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld