CarMax overtreft de schattingen van analisten in Q4

Geschreven door: Wajeeh Khan
april 1, 2021
  • CarMax overtreft de schattingen van analisten voor inkomsten en omzet in Q4.
  • De verkoper van tweedehands auto's rapporteert een jaaromzet van £13,74 miljard.
  • CarMax aandelen waren donderdag 5% lager in de premarket-handel.

CarMax Inc. (NYSE: KMX) rapporteerde donderdag zijn financiële resultaten voor het fiscale vierde kwartaal, die de schattingen van analisten voor winst en omzet overtroffen, ondanks de vernieuwde COVID-19 beperkingen. De noodsituatie op het gebied van gezondheid heeft tot dusver meer dan 31 miljoen mensen in de Verenigde Staten besmet en meer dan een half miljoen doden veroorzaakt.

CarMax aandelen werden donderdag ongeveer 5% lager gerapporteerd in de premarket-handel. Met inbegrip van de prijsactie, wisselt het aandeel nu van hand tegen £ 92,25 per aandeel. Ter vergelijking: het was het jaar begonnen met een lagere £ 67,67 per aandeel. De prijsactie zou van pas moeten komen als u geïnteresseerd bent in beleggen in de aandelenmarkt.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

CarMax rapporteerde £ 152,23 miljoen aan winst in het vierde kwartaal, wat neerkomt op 92 pence per aandeel. De verkoper van tweedehands auto’s zag een daling van 2,3% op jaarbasis in de nettowinst in het vierde kwartaal. CarMax waardeerde zijn omzet in het afgelopen kwartaal op 3,74 miljard pond, wat neerkomt op een groei van 4,1% op jaarbasis.

Ter vergelijking: experts hadden voorspeld dat het bedrijf in het vierde kwartaal een iets lagere omzet van £ 3,73 miljard zou boeken. Hun geschatte winst per aandeel bedroeg 90 pence. CarMax zei donderdag ook dat zijn inkomsten uit autofinanciering in het vierde kwartaal met 68,2% zijn gestegen.

In een afzonderlijke aankondiging op donderdag zei CarMax dat het van plan is het resterende belang in Edmunds te verwerven.

CarMax’s resultaten voor het volledige boekjaar

Over het volledige boekjaar rapporteerde CarMax £ 541,70 miljoen aan winst, of £ 3,28 per aandeel. De omzet over het hele jaar bedroeg £ 13,74 miljard. In het voorgaande kwartaal (Q3) had het bedrijf met hoofdkantoor in Richmond £ 176,18 miljoen aan nettowinst geboekt.

CEO Bill Nash gaf donderdag commentaar op het financiële rapport en zei:

“We zijn buitengewoon trots op wat we dit jaar hebben bereikt en hoe de strategische veranderingen die we hebben aangebracht in ons bedrijf ons positioneren voor versnelde groei in de detailhandel, groothandel en CarMax Auto Finance. Onze omnichannel-ervaring en Love Your Car-garantie versterken het meest klantgerichte aanbod op de huidige markt nog meer. Bovendien stelt de snelle acceptatie van ons aanbod voor onmiddellijke online taxatie ons in staat om de grootste online koper van gebruikte auto’s van consumenten te worden.”

CarMax presteerde vorig jaar slechts licht optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van ongeveer 7%. Op het moment van schrijven wordt Amerika’s grootste handelaar in tweedehands auto’s geschat op £ 15,64 miljard met een koers-winstverhouding van 29,24.