Guess zegt dat de omzet met 23% is gedaald in Q4

Geschreven door: Wajeeh Khan
april 1, 2021
  • Guess zegt dat de omzet in het fiscale vierde kwartaal met 23% is gedaald.
  • Het Amerikaanse kledingmerk verdiende in het vierde kwartaal 78 pence per aandeel.
  • Guess voorspelt dit jaar een omzetdaling van iets minder dan 10%.

Guess Inc. (NYSE: GES) zei woensdag dat de omzet in het fiscale vierde kwartaal op jaarbasis met 23% daalde tot £ 470,22 miljoen. Het bedrijf schreef zijn lagere kwartaalomzet toe aan de coronavirus pandemie die op de vraag blijft wegen.

Guess aandelen zijn woensdag meer dan 4% gestegen tijdens langdurige handel. Met inbegrip van de prijsactie wordt het aandeel nu verhandeld tegen £ 17,83 per aandeel versus een lagere £ 15,72 per aandeel aan het begin van het jaar 2021. Als u online op de aandelenmarkt wilt beleggen, heeft u een betrouwbare effectenmakelaar nodig – hier is een lijst met de beste paar om de selectie voor u gemakkelijker te maken.

Guess verdiende 78 pence per aandeel in Q4

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Guess zei dat het 78 pence per aandeel (GAAP) verdiende in het vierde kwartaal ten opzichte van het cijfer een jaar geleden van een hogere 86 pence per aandeel. Op gecorrigeerde basis rapporteerde het kledingbedrijf 86 pence winst per aandeel in het afgelopen kwartaal – een daling ten opzichte van 89 pence per aandeel vorig jaar.

In apart nieuws uit de Verenigde Staten heeft autofabrikant Ford Motor de productie van voertuigen in zes van zijn fabrieken in Noord-Amerika drastisch verlaagd vanwege een tekort aan chips.

Guess publiceerde woensdag ook haar financiële resultaten voor het volledige jaar. De winkelier zei dat zijn omzet in het fiscale jaar 2021 met 30% is gedaald tot £ 1,36 miljard. Guess verloor 92 pence per aandeel (GAAP) in het onlangs afgesloten boekjaar. In 2020 had het in plaats daarvan 97 pence per aandeel van de winst geregistreerd.

Op een aangepaste basis verloor Guess 5,08 pence per aandeel in het boekjaar 2021, vergeleken met £ 1,05 per winstaandeel in het voorgaande jaar. Het in Los Angeles gevestigde bedrijf heeft woensdag afgezien van het geven van gedetailleerde richtlijnen voor de toekomst, daarbij verwijzend naar de zekerheid van COVID-19.

Raad de richtlijnen voor het volledige boekjaar

Ervan uitgaande dat er geen verdere stilleggingen in verband met de noodsituatie op het gebied van de gezondheid zijn, zei Guess dat zijn inkomsten waarschijnlijk iets minder dan 10% zouden dalen in fiscaal 2022. Tegen fiscaal 2025 zei het op de NYSE genoteerde bedrijf dat het verwachtte de mijlpaal van 10% operationele marge te bereiken.

De kwartaalupdate van het Amerikaanse bedrijf komt op dezelfde dag dat chipfabrikant Micron Technology ook uitstekende resultaten publiceerde voor zijn fiscale tweede kwartaal.

Guess bleef vorig jaar gemiddeld bijna vlak op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van slechts 3%. Op het moment van schrijven wordt het Amerikaanse bedrijf geschat op £ 1,09 miljard.