Het verlies vóór belastingen van Saga plc daalt in fiscaal 2021

Geschreven door: Wajeeh Khan
april 7, 2021
  • Het verlies vóór belastingen van Saga plc daalt tot £61 miljoen.
  • Het Britse bedrijf rapporteert £337,6 miljoen aan inkomsten.
  • Saga stelt woensdag geen slotdividend voor.

Saga plc (LON: SAGA) zei woensdag dat het verlies vóór belastingen aanzienlijk is afgenomen in het fiscale jaar 2021, als gevolg van lagere kosten. De aankondiging was bijzonder spannend omdat de aanhoudende COVID-19 crisis het afgelopen jaar zwaar woog op de omzet van het bedrijf.

De pandemie van het coronavirus heeft tot dusver meer dan 4,3 miljoen mensen in het Verenigd Koninkrijk besmet en meer dan 126 duizend doden veroorzaakt.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Saga plc aandelen die u hier online kunt leren kopen, stegen woensdag ongeveer 3% in premarket-handel en wonnen nog eens 8% op de open markt. Met inbegrip van de prijsactie, wisselt het aandeel nu van hand tegen £ 3,76 per aandeel. Ter vergelijking: Saga plc was het jaar begonnen met £ 2,30 per aandeel.

Saga rapporteert £337,6 miljoen aan inkomsten

Saga plc zei dat zijn verlies voor belastingen in het jaar dat op 31 januari werd afgesloten, uitkwam op £ 61.200.000. Het Britse bedrijf boekte een bijzondere waardevermindering van £ 59,8 miljoen in H1 als gevolg van reisbeperkingen. In het voorgaande jaar had Saga een aanzienlijk hoger verlies van £ 300,9 miljoen geboekt toen de kosten van bijzondere waardeverminderingen en verkopen veel hoger waren.

Het in Kent gevestigde bedrijf zei dat het in het boekjaar 2021 £ 337,6 miljoen aan inkomsten genereerde, wat zich vertaalt in een daling van meer dan 50% ten opzichte van de £ 797,3 miljoen van vorig jaar. Aan het einde van het boekjaar in januari had Saga plc £ 75 miljoen aan contanten en £ 100 miljoen aan een kredietfaciliteit. Het in Londen genoteerde bedrijf heeft onlangs zijn schuldfaciliteit verlengd.

In apart nieuws uit het Verenigd Koninkrijk waarschuwde Royal Dutch Shell woensdag voor £ 145 miljoen aan winst in verband met de storm in Texas.

Saga stelt geen slotdividend voor

Saga plc heeft afgezien van het voorstellen van een slotdividend voor het jaar, omdat het prioriteit gaf aan het minimaliseren van de schuldniveaus. CEO Euan Sutherland reageerde woensdag op de financiële update en zei:

“De vooruitgang die we hebben geboekt, is duidelijk in de veerkrachtige prestaties geleverd door onze verzekeringsactiviteiten en in Cruise, waar onze hoge mate van klantbehoud een duidelijke loyaliteit toont aan ons gedifferentieerde boetiekaanbod. Het is duidelijk dat er een aanzienlijke opgekropte vraag is onder onze klantenbasis, van wie de overgrote meerderheid nu is ingeënt en klaar is om te genieten van de vrijheid na de lockdown.”

Saga plc presteerde vorig jaar grotendeels somber op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van meer dan 60%. Op het moment van schrijven wordt het geschat op ongeveer £ 536 miljoen.