Uber kondigt een eenmalige stimulans aan van £182 miljoen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on apr 8, 2021
  • Uber kondigt een eenmalige stimulans aan van £182 miljoen voor chauffeurs.
  • Het ride-hailing bedrijf zal de betalingen in de komende maanden doen.
  • Uber wil tegen het einde van het lopende jaar de aangepaste EBITDA winstgevend maken.

Uber Technologies Inc. (NYSE: UBER) kondigde woensdag een eenmalige stimulans aan ter waarde van £ 182 miljoen – een stap die naar verwachting zal helpen bij het instappen van de eerste chauffeurs en om de bestaande weer op de weg te krijgen. De aankondiging van het ride-hailing bedrijf komt wanneer staten vaccins beginnen uit te rollen en COVID-19 gerelateerde beperkingen versoepelen.

Uber aandelen openden dinsdag op de aandelenmarkt voor £ 42,17 en sloten de reguliere sessie lager af op £ 41,43 per aandeel. Het op de NYSE genoteerde bedrijf handelde woensdag tegen een prijs per aandeel van £ 41,57 in de handel buiten kantooruren.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Ter vergelijking: Uber was het jaar 2021 begonnen met een veel lagere £ 37,24 per aandeel, nadat het was hersteld van £ 15,53 per aandeel in maart 2020, toen de impact van de noodsituatie op gezondheidsgebied op zijn hoogtepunt was.

Betalingen zullen in de komende maanden worden gedaan

Volgens de woordvoerder van Uber zullen de komende maanden betalingen worden gedaan in verschillende soorten incentives. Chauffeurs in Austin moeten bijvoorbeeld 115 ritten maken om £ 801 te ontvangen. Chauffeurs in Phoenix, aan de andere kant, zullen 200 ritten moeten maken om £ 1.293 te ontvangen.

Het in San Francisco gevestigde bedrijf is ervan overtuigd dat de vraag uiteindelijk in het hele land zal aantrekken na een enorme klap door de coronaviruspandemie die tot dusver meer dan 31 miljoen mensen in de Verenigde Staten heeft besmet en meer dan een half miljoen doden heeft veroorzaakt.

In apart nieuws introduceerde het Duitse bedrijf voor moleculaire diagnostiek Qiagen woensdag een nieuw product om de genomen efficiënt op te volgen en de nieuwe varianten van coronavirus te identificeren.

Uber wil tegen het einde van het jaar winstgevend worden

Hogere inkomsten, zo voegde het eraan toe, zullen komen zodra er meer chauffeurs aan het programma gaan deelnemen. Uber zei:

“We willen dat chauffeurs nu profiteren van hogere inkomsten, omdat dit waarschijnlijk een tijdelijke situatie is. Naarmate het herstel vordert, verwachten we dat er meer chauffeurs de weg op zullen gaan, wat betekent dat de inkomsten na verloop van tijd terug zullen vallen op het niveau van vóór COVID.”

Uber had eerder toegezegd om tegen het einde van het lopende jaar winstgevend te worden op EBITDA basis (gecorrigeerd). In het fiscale vierde kwartaal rapporteerde het Amerikaanse technologiebedrijf £ 2,29 miljard aan inkomsten wat achterbleef bij de schattingen van de analisten.

Uber Technologies Inc. presteerde vorig jaar grotendeels optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van bijna 65%. Op het moment van schrijven heeft het in San Francisco gevestigde ride-hailing bedrijf een marktkapitalisatie van ongeveer £ 77 miljard.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld