De winst van Bank of America is meer dan verdubbeld in Q1

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on apr 15, 2021
  • De winst van Bank of America is meer dan verdubbeld in Q1.
  • De banken zeggen dat de voorzieningen voor kredietverlies zijn gestegen tot £1,38 miljard aan voordeel.
  • Bank of America waardeert haar nettorentebaten op £7,39 miljard in Q1.

Bank of America Corp. (NYSE: BAC) zei donderdag dat haar winst meer dan verdubbeld is in het fiscale eerste kwartaal. Op basis van de sterke prestaties die zij toeschreef aan lagere kredietkosten en robuuste groei op de kapitaalmarkten, keurde de investeringsbank een aandeleninkoopprogramma goed ter waarde van £ 18,12 miljard.

De aandelen van Bank of America bleven donderdag nagenoeg gelijk in de premarket-handel. Het aandeel is momenteel aan het handelen tegen een prijs per aandeel van £ 29,17. Ter vergelijking: het was het jaar 2021 begonnen met £ 21,77 per aandeel na herstel van een dieptepunt van £ 14,26 per aandeel in maart 2020.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Bank of America zei dat het nettoresultaat in het eerste kwartaal £ 5,87 miljard bedroeg, wat neerkomt op 62,33 pence per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar werd het nettoresultaat beperkt tot een fors lagere £ 2,90 miljard, of 28,99 pence per aandeel. In het voorgaande kwartaal (Q4) had de bank met hoofdkantoor in Charlotte £ 4,04 miljard aan netto-inkomsten geregistreerd.

De Amerikaanse multinational waardeerde zijn totale omzet in het eerste kwartaal op £ 16,53 miljard, wat ongewijzigd bleef ten opzichte van vorig jaar. Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het afgelopen kwartaal £ 15,87 miljard aan inkomsten zou boeken. Hun schatting voor de winst per aandeel kwam uit op een lagere 47,84 pence.

Bank of America waardeerde haar nettorentebaten op 7,39 miljard pond in het eerste kwartaal of 15,9% lager op jaarbasis. Deskundigen hadden een iets hogere netto rentebaten van 7,44 miljard pond verwacht.

Andere prominente figuren in het winstrapport van de Bank of America

Andere opmerkelijke cijfers in het winstrapport van de Bank of America van donderdag omvatten een daling van 12% in de inkomsten uit consumentenbankieren en een stijging van 19% in de inkomsten op de wereldmarkt. Voorzieningen voor kredietverliezen in het eerste kwartaal, volgens de financiële dienstverlener, stegen naar £ 1,38 miljard aan voordeel van £ 3,48 miljard aan kosten.

In apart nieuws uit de Verenigde Staten zei Dell Technologies Inc. donderdag dat het had besloten zijn belang van 81% in VMware (cloud computing-softwarefabrikant) af te splitsen – een stap die tot £ 7,03 miljard zal genereren.

Bank of America presteerde vorig jaar vrij somber op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van bijna 15%. Op het moment van schrijven heeft het op de New York Stock Exchange genoteerde bedrijf een waarde van ongeveer £ 249 miljard en een koers-winstverhouding van 21,30.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld