De inkomsten van BNY Mellon dalen met 5% in Q1

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on apr 16, 2021
  • De inkomsten van Bank of New York Mellon dalen met 5% in Q1.
  • De Amerikaanse bank declareert 22,47 pence per aandeel van een driemaandelijks dividend.
  • BNY Mellon kocht in het eerste kwartaal £506,62 miljoen aan aandelen terug.

Bank of New York Mellon Corp. (NYSE: BK) publiceerde vrijdag haar winstrapport over het fiscale eerste kwartaal dat beter binnenkwam dan analisten hadden verwacht. De winst en omzet waren echter zwakker dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar als gevolg van de lage rentetarieven.

De aandelen van Bank of New York Mellon werden vrijdag ongeveer 2,5% lager gerapporteerd in de premarket-handel. Met inbegrip van de prijsactie, wisselt het aandeel nu van hand tegen £ 34 per aandeel, vergeleken met het dieptepunt van £ 28,87 per aandeel in de laatste week van januari tot nu toe. Ter vergelijking: BNY Mellon was het jaar 2021 begonnen met een prijs per aandeel van £ 30,22.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Bank of New York Mellon rapporteerde £ 621,87 miljoen aan nettowinst in het eerste kwartaal, wat neerkomt op 70,30 pence per aandeel. In het eerste kwartaal van 2020 bedroeg het nettoresultaat £ 684,22 miljoen hoger, of 76 pence per aandeel.

Het nieuws komt op dezelfde dag dat collega Morgan Stanley zei dat de winst in het fiscale eerste kwartaal met meer dan 100% is gestegen.

BNY Mellon genereerde in het afgelopen kwartaal £ 2,84 miljard aan inkomsten, wat neerkomt op een daling van 5% op jaarbasis. Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het eerste kwartaal £ 2,78 miljard aan inkomsten zou boeken. Hun schatting voor de winst per aandeel werd afgetopt op een lagere 63,06 pence.

Met £ 2,37 miljard zei de zakelijke investeringsbank dat de totale inkomsten uit vergoedingen in het eerste kwartaal met 1% zijn gedaald. De nettorentebaten in het afgelopen kwartaal bedroegen £ 474,73 miljoen of 20% lager dan vorig jaar. De winst van het Amerikaanse bedrijf was ook achter bij de schattingen in het voorgaande kwartaal (Q4).

Andere prominente figuren in het winstrapport van BNY Mellon

Andere opmerkelijke cijfers in het winstrapport van BNY Mellon op vrijdag zijn onder meer een daling van 8% op jaarbasis van de inkomsten uit beleggingsdiensten en een groei van 10% van de inkomsten uit het vermogensbeheersegment.

Het in New York gevestigde bedrijf hervatte de aandeleninkoop en kocht in het eerste kwartaal £ 506,62 miljoen aan aandelen terug. De Amerikaanse holdingmaatschappij voor investeringsbankieren verklaarde vrijdag 22,47 pence per aandeel van een driemaandelijks gewoon stockdividend.

Bank of New York Mellon presteerde vorig jaar vrij somber op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van bijna 15%. Op het moment van schrijven heeft de in 1784 opgerichte bank een waarde van £ 30,51 miljard en een koers-winstverhouding van 12,54.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld