Johnson & Johnson rapporteert beter dan verwachte inkomsten

Geschreven door: Wajeeh Khan
april 20, 2021
  • Johnson & Johnson rapporteert beter dan verwachte inkomsten in Q1.
  • Het Amerikaanse bedrijf verwacht dit jaar tot £6,86 aan gecorrigeerde winst per aandeel.
  • JNJ maakt dinsdag 72 pence per aandeel aan driemaandelijks dividend bekend.

Johnson & Johnson (NYSE: JNJ) zei dinsdag dat de winst en verkopen in het fiscale eerste kwartaal beter waren dan verwacht. Het bedrijf schreef zijn sterke prestaties gedeeltelijk toe aan zijn farmaceutische activiteiten. Het segment medische hulpmiddelen, zo voegde het eraan toe, bleef zich de afgelopen maanden ook herstellen.

De aandelen van Johnson & Johnson openden dinsdag bijna plat op £ 115,20 per aandeel, maar schoten binnen een paar minuten omhoog naar £ 116,80 per aandeel. Ter vergelijking: het aandeel was het jaar 2021 begonnen met een lagere £ 112,12 per aandeel na herstel van £ 85,89 per aandeel in maart 2020, toen de impact van de coronavirus-pandemie op zijn hoogtepunt was.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Johnson & Johnson rapporteerde £ 4,44 miljard aan nettowinst in het eerste kwartaal, wat zich vertaalt naar £ 1,66 per aandeel. In het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar werd het nettoresultaat gemaximeerd op £ 4,16 miljard, of £ 1,55 per aandeel.

Gecorrigeerd voor eenmalige posten verdiende de Amerikaanse multinational £ 1,86 per aandeel in het eerste kwartaal. J&J waardeerde zijn omzet in het afgelopen kwartaal op £ 15,99 miljard, wat neerkomt op een jaarlijkse groei van 7,9%. In het voorgaande kwartaal (Q4) had J&J een omzet van £ 16,35 miljard behaald.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het eerste kwartaal een omzet van £ 15,75 miljard zou boeken. Hun schatting voor de gecorrigeerde winst per aandeel bedroeg £ 1,68 lager. In apart nieuws uit de Verenigde Staten verhoogde het geavanceerde technologiebedrijf Lockheed Martin zijn verwachting op dinsdag toen de geschatte winst in het fiscale eerste kwartaal werd overschreden.

Andere opmerkelijke cijfers in het winstrapport van Johnson & Johnson

Andere prominente cijfers in het winstrapport van het in New Brunswick gevestigde bedrijf zijn onder meer een stijging van 9,6% op jaarbasis in de verkoop van farmaceutische producten en een groei van 10,9% in de verkoop van medische apparatuur in het eerste kwartaal. De omzet uit beide segmenten overtrof de consensus van FactSet. De verkoop van COVID-19 vaccins, volgens J&J, bedroeg £ 71,64 miljoen.

Voor het volledige boekjaar voorspelt Johnson & Johnson nu dat de gecorrigeerde winst per aandeel zal dalen tussen £ 6,76 en £ 6,86. Het aan de NYSE genoteerde bedrijf kondigde dinsdag 72 pence per aandeel aan als driemaandelijks dividend – een stijging van 5% ten opzichte van vorig jaar.

Johnson & Johnson presteerde vorig jaar licht optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van net geen 10%. Op het moment van schrijven heeft het bedrijf dat werd opgericht in 1886 een beurswaarde van £ 306,85 miljard en een koers / winstverhouding van 30,14.