De omzet van Associated British Foods daalt in H1

Geschreven door: Wajeeh Khan
april 20, 2021
  • De omzet van Associated British Foods daalt in H1 naar £6,31 miljard.
  • Het Britse bedrijf declareert 6,2 pence per aandeel aan interim dividend.
  • Associated British Foods opende dinsdag 4% lager op de aandelenmarkt.

Associated British Foods plc (LON: ABF) zei dinsdag dat de winst vóór belastingen een klap kreeg in de fiscale eerste helft, aangezien de COVID-19 crisis drukte op de inkomsten van Primark. De pandemie heeft tot dusver meer dan 4,3 miljoen mensen in het Verenigd Koninkrijk besmet en meer dan 127 duizend doden veroorzaakt.

Associated British Foods aandelen die u hier online kunt leren kopen, zijn dinsdag 4% lager geopend, maar hebben het grootste deel van het intradag verlies in het volgende uur goedgemaakt. Het aandeel wordt nu verhandeld tegen £ 24 per aandeel. Ter vergelijking: het was het jaar 2021 begonnen met een lagere £ 22,26 per aandeel.

Associated British Foods rapporteert £275 miljoen winst vóór belastingen

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Associated British Foods meldde £ 275 miljoen van de winst voor belasting in 24 weken die op 27 februari gesloten werden. Ter vergelijking: het boekte in dezelfde periode vorig jaar £ 298 miljoen aan winst vóór belastingen.

De Britse multinational waardeerde zijn omzet in de eerste helft van het eerste halfjaar op £ 6,31 miljard, vergeleken met een hoger cijfer van £ 7,65 miljard een jaar geleden. De aanhoudende gezondheidscrisis die Primark ertoe dwong zijn winkels tijdelijk te sluiten, zei ABF, resulteerde in een omzetstijging van £ 1,10 miljard. De vergelijkbare omzet bij de kledingafdeling daalde met 15% op jaarbasis.

Volgens Associated British Foods wordt in H2 nog een omzetstijging van £ 700 miljoen verwacht. De omzet van de modewinkel in het eerste halfjaar bedroeg £ 2,23 miljard. In een eerder rapport dat in januari werd gepubliceerd, zei het voedselverwerkings- en detailhandelbedrijf dat zijn inkomsten in de eerste zestien weken van fiscaal 2021 zijn gedaald tot £ 4,08 miljard.

Associated British Foods kondigt 6,2 pence per aandeel interim dividend aan

Het in Londen gevestigde bedrijf maakte dinsdag 6,2 pence per aandeel aan interim dividend bekend. ABF had vorig jaar geen dividend bekendgemaakt over het eerste halfjaar vanwege de onzekerheid over het coronavirus.

In zijn officiële verklaring op dinsdag zei Associated British Foods:

“De mate van onzekerheid is nu aanzienlijk lager dan vorig jaar doordat een groot deel van de volwassen bevolking in het VK is gevaccineerd en de succesvolle heropening van de winkels van Primark in Engeland en Wales.”

In apart nieuws uit het Verenigd Koninkrijk meldde mijnwerker Rio Tinto een toename van 7% in de zendingen van ijzererts in Australië.

Associated British Foods presteerde vorig jaar vrij somber op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van meer dan 10%. Op het moment van schrijven wordt het geschat op £ 19,10 miljard en heeft het een koers-winstverhouding van 41,84.