Procter & Gamble overtreft de schattingen van analisten in Q3

Geschreven door: Wajeeh Khan
april 20, 2021
  • Procter & Gamble overtreft de schattingen van analisten voor winst en omzet in Q3.
  • Het Amerikaanse bedrijf verwacht een groei tot 10% van zijn jaarlijkse kernwinst per aandeel.
  • De P&G aandelen daalden dinsdag minder dan 0,5% in de premarket-handel.

Procter & Gamble Co. (NYSE: PG) publiceerde dinsdag zijn winstrapport voor het fiscale derde kwartaal dat de schattingen van analisten voor winst en omzet overtrof. Het bedrijf heeft ook plannen uitgesproken voor een prijsstijging die gevolgen zal hebben voor enkele van zijn productcategorieën.

Procter & Gamble aandelen werden dinsdag minder dan 0,5% lager gerapporteerd in de premarket-handel. Het aandeel wordt momenteel verhandeld tegen £ 97,46 per aandeel, vergeleken met een dieptepunt sinds vorig jaar van £ 87,54 per aandeel in de eerste week van maart. Dit is wat u moet weten over hoe mensen geld verdienen op de aandelenmarkt.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Procter & Gamble zei dat het nettoresultaat in het derde kwartaal £ 2,34 miljard bedroeg, wat neerkomt op 90 pence per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar werd het nettoresultaat gemaximeerd op £ 2,09 miljard of 80 pence per aandeel.

De Amerikaanse multinational rapporteerde in het derde kwartaal een omzet van £ 12,98 miljard, tegenover £ 12,33 miljard een jaar geleden. Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het afgelopen kwartaal £ 12,87 miljard aan omzet zou boeken. Hun schatting voor de winst per aandeel kwam uit op een lagere 85 pence.

Andere prominente cijfers in de financiële update van de consumptiegoederenbedrijven op dinsdag omvatten een groei van meer dan 20% op jaarbasis in de verkoop van verzorgingsapparatuur en een iets minder dan 10% stijging in de verkoop van mondverzorgingsproducten in het eerste kwartaal. In het voorgaande kwartaal (Q2) had P&G een omzetstijging van 8% genoteerd.

Procter & Gamble’s begeleiding voor het volledige boekjaar

Voor het volledige boekjaar verwacht Procter & Gamble nu een groei tot 10% van de kernwinst per aandeel. Analisten pleiten daarentegen voor een hogere stijging van 10,9%. In apart nieuws uit de Verenigde Staten zei AutoNation dat zijn inkomsten in het fiscale eerste kwartaal op een gecorrigeerde basis naar een recordhoogte zijn gestegen.

P&G benadrukte dinsdag ook dat stijgende grondstofkosten zullen resulteren in een stijging van 5% tot minder dan 10% van de productprijzen. De prijsstijging die voor half september is gepland, zal van invloed zijn op de productcategorieën damesverzorging, babyverzorging en incontinentie voor volwassenen.

Procter & Gamble presteerde vorig jaar redelijk optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van iets minder dan 15%. Op het moment van schrijven heeft het aan de NYSE genoteerde bedrijf een waarde van £ 241 miljard en een koers-winstverhouding van 25,82.