De winst en omzet van Prologis zijn in Q1 beter dan verwacht

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on apr 20, 2021
  • De winst en omzet van Prologis zijn in Q1 beter dan verwacht.
  • Het Amerikaanse bedrijf verwacht tot £2,87 aan gecorrigeerde FFO voor het hele jaar.
  • De aandelen van de vastgoedbelegger zijn maandag ongeveer 1% gedaald op de markt.

Prologis Inc. (NYSE: PLD) zei maandag dat de winst en omzet in het fiscale eerste kwartaal beter waren dan verwacht. Het bedrijf verhoogde ook zijn vooruitzichten voor het volledige boekjaar op basis van een sterke vraag.

Prologis aandelen die u hier online kunt leren kopen, daalden op maandag ongeveer 0,5% in premarket-handel en verloren nog eens bijna 1% op de open markt. Het aandeel wordt nu verhandeld tegen £ 80 per aandeel, tegenover £ 68,66 per aandeel aan het begin van het jaar.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Prologis zei dat de nettowinst in het eerste kwartaal £ 262,47 miljoen bedroeg, wat neerkomt op 35,14 pence per aandeel. In het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar bedroeg de nettowinst £ 350,67 miljoen of 50,20 pence per aandeel.

Gecorrigeerd voor eenmalige posten registreerde het fondsvermogen per aandeel (FFO) 69,59 pence in het eerste kwartaal ten opzichte van het cijfer een jaar geleden van 59,52 pence per aandeel. Prologis genereerde in het afgelopen kwartaal £ 820 miljoen aan totale inkomsten, wat neerkomt op een jaarlijkse groei van 17,4%.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het eerste kwartaal £ 707,52 miljoen aan totale inkomsten zou boeken. Hun schatting voor de winst per aandeel werd beperkt tot een iets lagere 67,41 pence per aandeel.

Volgens de vastgoedbevak bedroeg de gemiddelde bezettingsgraad in het eerste kwartaal 95,4% versus 95,8% in het vierde kwartaal. De retentie is ook gedaald van 78,4% naar 69,1%. Voor het volledige boekjaar verhoogde Prologis op maandag zijn verwachting voor bedrijfsfondsen per aandeel op aangepaste basis tot £ 2,87. In zijn eerdere richtlijnen had het in plaats daarvan tot £ 2,85 verwacht.

De opmerkingen van Chief Executive Hamid Moghadam op maandag

CEO Hamid R. Moghadam gaf maandag commentaar op de financiële update en zei:

“De robuuste vraag uit het vierde kwartaal heeft zich doorgezet in 2021 en is net zo sterk als ik in mijn carrière heb gezien. Wereldwijde toeleveringsketens doen er alles aan om gelijke tred te houden met de versnellende economische activiteit, door aanpassingen te maken voor snellere vervulling en veerkracht.”

In afzonderlijke nieuws uit de Verenigde Staten, zei GameStop dat Chief Executive George Sherman zijn rol op 31 juli of eerder zal verlaten als er een vervanger is gevonden.

Prologis presteerde vorig jaar redelijk optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van meer dan 10%. Op het moment van schrijven wordt het geschat op £ 59,09 miljard en heeft het een koers / winstverhouding van 55,65.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld