Baker Hughes zegt dat zijn omzet in Q1 met 12% is gedaald

Geschreven door: Wajeeh Khan
april 21, 2021
  • Baker Hughes zegt dat zijn omzet in Q1 met 12% is gedaald.
  • Het olieveldservicebedrijf rapporteert een beter dan verwachte gecorrigeerde winst.
  • Baker Hughes was woensdag 2% lager in de premarket-handel.

Baker Hughes Co. (NYSE: BKR) zei woensdag dat de gecorrigeerde winst in het fiscale eerste kwartaal beter was dan wat analisten hadden verwacht. De omzet in Q1 was echter lager dan verwacht.

De aandelen van Baker Hughes werden woensdag ongeveer 2% lager gerapporteerd in de premarket-handel. Het aandeel wisselt nu van hand tegen £ 13,91 per aandeel. Ter vergelijking: het was het jaar begonnen met een hogere £ 15,10 per aandeel. Hier leest u hoe u online op de aandelenmarkt kunt handelen.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Baker Hughes rapporteerde £ 324,70 miljoen aan nettoverlies in het eerste kwartaal, wat neerkomt op 43,82 pence per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar bedroeg het nettoverlies een aanzienlijk hogere £ 7,35 miljard, of £ 11,25 per aandeel als gevolg van waardevermindering van activa en herstructureringskosten.

Gecorrigeerd voor eenmalige posten verdiende het olieveldservicebedrijf 8,62 pence per aandeel in Q1 tegenover 7,90 pence vorig jaar. Baker Hughes genereerde in het afgelopen kwartaal £ 3,43 miljard aan inkomsten, wat neerkomt op een daling van 12% op jaarbasis.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het eerste kwartaal £ 3,52 miljard aan inkomsten zou boeken. Hun schatting voor de gecorrigeerde winst per aandeel werd beperkt tot een iets lagere 7,90 pence. In het voorgaande kwartaal (Q4) had Baker Hughes een verrassend gecorrigeerd verlies geleden.

Olievelddiensten en olieveldapparatuur, volgens Baker Hughes, zagen beide een omzetdaling van 30% die de consensus van FactSet schuwde. Het Amerikaanse industriële servicebedrijf schatte de vrije kasstroom op £ 357,75 miljoen – een stijging ten opzichte van £ 109,19 miljoen in het vergelijkbare kwartaal van het voorgaande jaar.

De opmerkingen van Chief Executive Lorenzo Simonelli op woensdag

CEO Lorenzo Simonelli gaf woensdag commentaar op het winstrapport en zei:

“Terwijl we vooruitkijken naar de rest van 2021, blijven we voorzichtig optimistisch dat de wereldeconomie en de vraag naar olie zich zullen herstellen van de impact van de wereldwijde pandemie. We verwachten dat de uitgaven en het activiteitenniveau gedurende het jaar aan kracht zullen winnen naarmate de macro-omgeving verbetert, waarschijnlijk opzetten van de industrie voor sterkere groei in 2022.”

In apart nieuws uit de Verenigde Staten zei fabrikant van foodservice apparatuur Middleby woensdag dat het Welbilt zal overnemen voor £ 2,08 miljard.

Baker Hughes presteerde vorig jaar vrij somber op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van bijna 20%. Op het moment van schrijven wordt het op de NYSE genoteerde bedrijf geschat op £ 14,59 miljard.