Verizon verslaat de schattingen van Wall Street in Q1

Geschreven door: Wajeeh Khan
april 22, 2021
  • Verizon verslaat de schattingen van Wall Street in Q1.
  • De investeringsuitgaven van het Amerikaanse bedrijf bedroegen £3,23 miljard.
  • Verizon voorspelt tot £3,70 aan aangepaste WPA in fiscaal 2021.

Verizon Communications Inc. (NYSE: VZ) rapporteerde woensdag haar financiële resultaten voor het fiscale eerste kwartaal die de schattingen van Wall Street overtroffen. Chief Executive Hans Vestberg trad woensdag toe tot CNBC’s Squawk Box. In een commentaar op de grootste groeifactoren in het eerste kwartaal zei hij:

“Ik zou zeggen dat onze gedifferentieerde strategie nu echt werkt. In dit kwartaal groeiden al onze bedrijven; De Verizon mediagroep groeide met meer dan 10%, de zakelijke en consumentengroepen groeiden ook, wat resulteerde in een totale groei van 4%. Dus tenslotte hebben we verschillende groeivectoren die allemaal tegelijkertijd plaatsvinden.”

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Verizon zei dat het nettoresultaat in het eerste kwartaal £ 3,88 miljard bedroeg, wat zich vertaalt naar 91 pence per aandeel. In het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar werd het nettoresultaat gemaximeerd op £ 3,09 miljard, of 72 pence per aandeel.

Op gecorrigeerde basis verdiende de Amerikaanse multinational 94 pence per aandeel in het eerste kwartaal ten opzichte van het cijfer een jaar geleden van 90 pence per aandeel. Verizon waardeerde zijn totale omzet in het afgelopen kwartaal op £ 23,62 miljard, vergeleken met £ 22,68 miljard vorig jaar.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het eerste kwartaal £ 23,33 miljard aan inkomsten zou boeken. Hun schatting voor de gecorrigeerde winst per aandeel werd afgetopt op 93 pence per aandeel. In het voorgaande kwartaal (Q4) had Verizon £ 3,45 miljard aan nettowinst gerapporteerd.

De nettoverliezen op het gebied van telefonie en de post-paid nettoverliezen voor de detailhandel, toegeschreven aan de consumentenactiviteiten van het telecomconglomeraat, bedroegen respectievelijk 225 duizend en 326 duizend. Verizon voegde toe dat het telefoonverloop in de detailhandel in het eerste kwartaal uitkwam op 0,77%. Behoud post-paid churn, aan de andere kant, werd geregistreerd op 0,97%.

In apart nieuws uit de Verenigde Staten rapporteerde Nasdaq Inc. woensdag een beter dan verwachte kwartaalwinst.

Andere prominente figuren in het winstrapport van Verizon

Andere opmerkelijke cijfers in het winstrapport van Verizon zijn onder meer een groei van 1,5% op jaarbasis van de inkomsten uit draadloze diensten voor consumenten. De investeringsuitgaven bedroegen £ 3,23 miljard in het afgelopen kwartaal.

Voor fiscaal 2021 voorspelt Verizon een groei van ten minste 2% in service en andere inkomsten en tot £ 3,70 aan aangepaste WPA. Het in New York gevestigde bedrijf verwacht dit jaar tot £ 13,28 miljard aan kapitaaluitgaven.

Verizon aandelen die u hier online kunt leren kopen, zijn sinds het begin van het jaar meer dan 1% lager op de aandelenmarkt. Op het moment van schrijven heeft het aan de NYSE genoteerde bedrijf een waarde van £ 172,83 miljard en een koers-winstverhouding van 13,54.