Snap Inc verslaat de schattingen van Wall Street in Q1

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on apr 23, 2021
  • Snap Inc verslaat de schattingen van Wall Street in Q1.
  • Het sociale mediabedrijf rapporteert gemiddeld 280 miljoen dagelijkse actieve gebruikers.
  • Snap aandelen stegen donderdag ongeveer 5% tijdens langdurige handel.

Snap Inc. (NYSE: SNAP) publiceerde donderdag zijn winstrapport voor het fiscale eerste kwartaal dat de schattingen van analisten voor winst en omzet overtrof.

Snap aandelen werden donderdag bijna 5% gestegen in de handel buiten kantooruren. Met inbegrip van de prijsactie, wisselt het aandeel nu van hand tegen £ 43,26 per aandeel, vergeleken met het hoogste punt sinds vorig jaar van £ 50,88 per aandeel in de laatste week van februari. Ter vergelijking: Snap was het jaar 2021 begonnen met een lagere £ 35,81 per aandeel.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Snap zei dat het nettoverlies in het eerste kwartaal £ 207,20 miljoen bedroeg, wat zich vertaalt naar 13,72 pence per aandeel. Het bedrijf voor sociale media genereerde £ 556,11 miljoen aan inkomsten in het eerste kwartaal, wat een jaarlijkse groei van 66% vertegenwoordigt. In het voorgaande kwartaal (Q4) had Snap £ 82,64 miljoen aan nettoverlies geregistreerd.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het afgelopen kwartaal £ 537,33 miljoen aan inkomsten zou boeken. Hun schatting voor het verlies per aandeel kwam uit op een ruimere 15,17 pence. Op aangepaste basis was Snap in het eerste kwartaal break-even. De consensus van FactSet bedroeg in vergelijking 3,61 pence gecorrigeerd verlies per aandeel.

Chief Executive Evan Spiegel gaf donderdag commentaar op het winstrapport en zei:

“We begonnen 2021 met het behalen van onze hoogste jaar-op-jaaromzet en dagelijkse groeipercentages van actieve gebruikers in meer dan drie jaar gedurende het kwartaal, en het leveren van een positieve vrije cashflow voor de eerste keer in de geschiedenis van Snap als beursgenoteerd bedrijf.”

In apart nieuws uit de Verenigde Staten zei Mattel donderdag dat de omzet in het fiscale eerste kwartaal met 47% is gestegen.

Snap rapporteert gemiddeld 280 miljoen dagelijkse actieve gebruikers

Het in Santa Monica gevestigde bedrijf rapporteerde in het eerste kwartaal 280 miljoen gemiddelde dagelijkse actieve gebruikers (DAU’s) – een stijging van 22% ten opzichte van vorig jaar. Volgens FactSet hadden analisten in plaats daarvan 274,6 miljoen DAU’s verwacht.

Voor het tweede fiscale kwartaal voorspelt Snap nu een omzet tot £ 606,66 miljoen. Experts vragen daarentegen om £ 595,11 miljoen aan inkomsten voor Snap in Q2. Volgens analist Nazmul Islam van eMarketer:

“Snapchat dat voor het eerst op meer Android apparaten wordt gebruikt, is een goed teken voor aanhoudende groei in de toekomst.”

Snap presteerde vorig jaar enorm optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van meer dan 200%. Op het moment van schrijven wordt de beursgenoteerde firma aan de New York Stock Exchange gewaardeerd op £ 62,15 miljard.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld