De prijs van maïs stijgt naar een hoogste punt in 8 jaar

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on apr 26, 2021
  • De maïsprijs ligt op een hoogste punt in 8 jaar op $657,50.
  • De stijging is toe te schrijven aan de toenemende belangstelling van China.
  • De droogte in Brazilië heeft de maïsprijzen verder ondersteund.

De maïsprijs sloot de sessie van vrijdag af op een hoogste punt in 8 jaar vanwege de stijgende vraag vanuit China. Voor degenen die in grondstoffen willen beleggen, ondersteunt het ongunstige weer in Brazilië de prijzen verder.

Maïsprijs

China’s koopwoede

China werkt eraan om zijn afhankelijkheid van import te verminderen. In 2022 zullen de wereldwijde maïsaankopen naar verwachting dalen tot 15 miljoen ton. Hoewel dat een forse bezuiniging zal zijn, blijft het het op een na hoogste cijfer ooit.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Vanaf nu heeft de koopgolf van het Middenrijk de maïsprijs naar het hoogste niveau geduwd sinds juni 2013. Dit is nadat de VS had aangegeven dat China naar verwachting de grootste hoeveelheid graan van alle tijden zal kopen van verschillende markten wereldwijd. Woensdag verklaarde het kantoor van USDA in Peking dat de maïsimport van het land voor het lopende seizoen 28 miljoen ton bedraagt. Dit is het grootste bedrag dat ooit is geregistreerd, dat zich al zes decennia uitstrekt. China’s grote honger naar granen wordt aangewakkerd door het voortdurende herstel van de varkenskudde van de dodelijke Afrikaanse varkenspest.

Het ongunstige weer in Brazilië

De maïsprijs vindt verder steun in de droge weersomstandigheden in Brazilië. Het Latijns-Amerikaanse land, en een belangrijke maïsexporteur in de wereld, heeft de tweede maïsoogst van het seizoen te kampen gehad met onvoldoende regenval. Dit heeft de leveringsproblemen op de maïsmarkt vergroot. Vervolgens zijn sommige veehouders overgestapt op tarwe als alternatief voer. Met name tarwefutures zijn ook gestegen en eindigen de sessie van vrijdag op een hoogste punt in zeven jaar op $ 712,84.

Technische vooruitzichten voor maïsprijzen

Met $ 657,50 handelt de maïsprijs op het hoogste niveau sinds juni 2013. Sinds begin deze maand is de prijs met ongeveer 16,62% gestegen. Op een 4-uur grafiek handelt het boven de 14 en 28-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden. Bovendien bevindt het zich met een RSI van 78.30 in het overboughtgebied.

De maïsprijs zal waarschijnlijk terugtrekken tot 650 voordat hij hoger wordt. Onder dat punt zullen de volgende doelen 640 en 626,68 zijn. aan de andere kant zou het hoger kunnen worden naar 660 voordat het een corrigerende terugtrekking krijgt. Vervolgens krijgen de bulls genoeg energie om naar 670 te pushen.

Maïsprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld