Lyft verkoopt zijn autonome rijtechnologie eenheid aan Toyota

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on apr 27, 2021
  • Lyft verkoopt zijn autonome rijtechnologie eenheid aan Toyota Motor.
  • De deal van £395,78 miljoen zal waarschijnlijk in Q3 worden afgerond.
  • De aandelen van Lyft waren maandag iets minder dan 2% hoger in de uitgebreide handel.

Lyft Inc. (NASDAQ: LYFT) zei maandag dat het Level 5 zal verkopen aan Toyota Motor Corp voor £ 395,78 miljoen – een stap die het zal helpen zijn winstgevendheiddoelstelling eerder dan verwacht te halen. Begin februari rapporteerde het in San Francisco gevestigde bedrijf een kleiner dan verwacht verlies per aandeel over het voorgaande kwartaal (Q4).

Lyft aandelen werden maandag iets minder dan 2% hoger in de handel na sluitingstijd. Met inbegrip van de prijsactie, wisselt het aandeel nu van hand tegen £ 46,21 per aandeel. Ter vergelijking: het was het jaar begonnen met £ 34 per aandeel, na herstel van £ 15,31 per aandeel in maart 2020, toen de COVID-19 beperkingen op hun hoogtepunt waren.

De deal wordt waarschijnlijk in het derde kwartaal afgerond

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De verkoop van Level 5 aan de Woven Planet divisie van de Japanse Toyota Motor opent nieuwe deuren voor Lyft om samen te werken met bedrijven die zich richten op zelfrijdende technologie in plaats van de kosten van de ontwikkeling van deze technologie zelf te moeten betalen.

Volgens de overeenkomst tussen de twee bedrijven betaalt Toyota £ 143,92 miljoen vooraf in contanten aan Lyft. Het taxibedrijf ontvangt de resterende £ 251,86 miljoen tegen 2026. Beide bedrijven spraken maandag het vertrouwen uit dat de deal in het derde kwartaal zal worden afgerond.

In apart nieuws uit de Verenigde Staten publiceerde NXP Semiconductors maandag marktovertreffende kwartaalresultaten.

Lyft onthulde niet hoe het de opbrengst van de verkoop wil gebruiken, maar sprak het vertrouwen uit dat, uitgaande van de COVID-19 crisis in de komende maanden, het nu op schema ligt om een winst op een aangepaste basis te rapporteren in het derde kwartaal. Het nieuwe griepachtige virus heeft tot dusver meer dan 32 miljoen mensen in de VS besmet en meer dan een half miljoen doden veroorzaakt.

Woven Planet om het personeelsbestand van Level 5 over te nemen

Na de overname zal Woven Planet het volledige personeelsbestand van Level 5, bestaande uit meer dan 300 medewerkers, overnemen. Toyota had deze divisie in januari opgericht om zijn voetafdruk in autonome en semi-autonome rijtechnologie uit te breiden en om geconnecteerde voertuigen te ontwikkelen.

Volgens Lyft is het nu van plan om samen te werken met bedrijven die onderhoud of beheer nodig hebben voor hun autonome wagenparken. Het zal ook diensten aanbieden, waaronder schoonmaak en consumenteninterface voor dergelijke partners, wat zal resulteren in extra inkomsten.

Lyft presteerde vorig jaar redelijk optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van bijna 15%. Op het moment van schrijven wordt het bedrijf dat actief is in de VS en Canada geschat op £ 14,92 miljard.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld