Zilverprijs: belangrijke niveaus om op te letten deze maand

Geschreven door: Faith Maina
mei 3, 2021
  • In de nieuwe maand zullen de voorgestelde infrastructuuruitgaven de prijs beïnvloeden.
  • De goedkeuring van het voorgestelde plan zal de vraag naar zilver doen toenemen.
  • Obligatierendementen en risicobereidheid spelen beide een rol bij de prijs.

De zilverprijs handelt hoger tijdens de eerste handelssessie van mei. Het blijft echter aan een bereik gebonden, aangezien beleggers die zilver willen verhandelen het economisch herstel in de VS en de dollardynamiek evalueren.

Zilverprijs

Uitgaven aan Amerikaanse infrastructuur

Een van de factoren die de zilverprijs in de nieuwe maand waarschijnlijk zullen beïnvloeden, is het infrastructuurplan van president Biden. Naast zijn rol als veilige haven, is zilver ook een industrieel metaal. Met de aankondiging van het US$ 2 biljoen infrastructuurplan kwam het voorstel voor een verlenging van 10 jaar van het Investment Tax Credit (ITC).

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Een belastingvermindering is de vermindering van de inkomstenbelasting voor een persoon of onderneming. In het geval van de ITC geniet een exploitant een aftrek van 26% van de installatiekosten voor een zonne-energiesysteem. Met name zilver wordt grotendeels gebruikt bij de productie van zonnepanelen. Als zodanig zal de goedkeuring van het voorstel van Biden de vraag naar het metaal stimuleren.

US Dollar Dynamics

De zilverprijs zal ook reageren op de prijsbewegingen van de Amerikaanse dollar. Na het bereiken van een intradag dieptepunt van 1,62 op vrijdag, staat de 10-jaars rente op Amerikaanse obligaties op 1,64. Hoewel dat de greenback enige steun heeft geboden, heeft de risicovolle houding de vraag naar de valuta als veilige haven doen dalen. Maandag daalde de dollarindex met 0,45% naar $ 90,88. Beleggers in edelmetalen zullen enthousiast zijn over hoe de dynamiek van de dollar eruitziet.

Zilverprijs technische vooruitzichten

De zilverprijs is de nieuwe maand hoger begonnen. Op het moment van schrijven was het met 0,78% gestegen tot 26,13. Het blijft echter bereikgebonden tussen 26,49 en 25,72. Op een 4-uur grafiek handelt het volgens de twee- en vierweekse exponentiële voortschrijdende gemiddelden met een RSI van 51. Op basis van deze indicatoren zijn de vooruitzichten tamelijk neutraal. Op dit punt is de mogelijkheid van een bearish of bullish uitbraak even groot.

Enerzijds zal het aanhoudende herstel van de Amerikaanse economie en de daaropvolgende versterking van de greenback een bearish katalysator zijn voor de zilverprijs. Als dat gebeurt, is het doel 25 en 24. Aan de andere kant zou de grote vraag, aangedreven door Amerikaanse infrastructuuruitgaven, de zilverprijs naar de hogere niveaus van 27 en 28 kunnen duwen.

Zilverprijs