3 belangrijke punten uit het Q1 inkomstenrapport van DuPont

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on mei 5, 2021
  • DuPont zegt dat zijn winst en omzet de schattingen van analisten overtroffen in Q1.
  • De raad van bestuur heeft een nieuw aandeleninkoopprogramma goedgekeurd.
  • DuPont voorspelt een omzet tot £11,45 miljard voor het volledige boekjaar.

DuPont de Nemours Inc. (NYSE: DD) zei dinsdag dat de winst en de omzet in het fiscale eerste kwartaal beter waren dan wat analisten hadden verwacht. Al zijn bedrijfssegmenten, zo voegde het bedrijf eraan toe, toonden de afgelopen maanden veerkracht bij het verhogen van zijn vooruitzichten voor het volledige boekjaar.

1. Financiële prestaties

DuPont rapporteerde £ 3,88 miljard aan nettowinst in het eerste kwartaal, wat neerkomt op £ 6,41 per aandeel. In het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar had het £ 434,44 miljoen aan verlies geboekt, of 59,75 pence per aandeel.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Gecorrigeerd voor eenmalige posten verdiende het chemiebedrijf 65,51 pence per aandeel in Q1. DuPont waardeerde zijn omzet in het afgelopen kwartaal op £ 2,87 miljard, wat neerkomt op een jaar-op-jaar groei van 8,3%.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het eerste kwartaal een omzet van £ 2,77 miljard zou behalen. Hun schatting voor de gecorrigeerde winst per aandeel werd beperkt tot een lagere 53,99 pence. In apart nieuws uit de Verenigde Staten zei KKR & Co dat zijn inkomsten in het fiscale eerste kwartaal met 63% zijn gestegen, voornamelijk als gevolg van de activiteiten op de kapitaalmarkten.

2. Inkoop van eigen aandelen en begeleiding voor het volledige jaar

Voor het volledige boekjaar voorspelt DuPont nu tot £ 2,70 aan gecorrigeerde winst per aandeel. Het in Wilmington gevestigde bedrijf verwacht dat zijn omzet in het fiscale jaar 2021 zal dalen tussen £ 11,30 miljard en £ 11,45 miljard.

Het bestuur heeft dinsdag een nieuw aandeleninkoopprogramma ter waarde van £ 1,08 miljard goedgekeurd. DuPont kocht £ 359,93 miljoen van zijn aandelen terug in het eerste kwartaal.

3. Opmerkingen van de Chief Executive

In een reactie op de bereikte mijlpalen in het eerste kwartaal zei CEO Ed Breen dinsdag:

“Tijdens het eerste kwartaal hebben we de afsplitsing van onze Nutrition & Biosciences activiteiten afgerond via een belastingvrije splitsing en hebben we overeenkomsten getekend om onze Clean Technologies- en Solamet-activiteiten af te stoten. We verwachten dat alle drie de transacties ongeveer $ 8 miljard aan bruto-opbrengsten zullen opleveren. Daarnaast hebben we een definitieve overeenkomst aangekondigd om Laird Performance Materials over te nemen, dat een aanvulling vormt op ons Electronics & Industrial segment. De geplande overname van Laird Performance Materials maakt deel uit van onze strategie om te groeien als wereldwijde innovatieleider door middel van gerichte fusies en overnames.”

Impact op de aandelenkoers

DuPont aandelen daalden dinsdag meer dan 1% in premarket-handel en verloren nog eens 0,75% op de open markt. Het aandeel herstelde echter het volledige intradag verlies later om te handelen tegen een prijs per aandeel van £ 56,55. Op het moment van schrijven wordt DuPont geschat op £ 30,20 miljard.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld