EUR/USD: niveaus om te bekijken na commentaar van Yellen

mei 5, 2021
  • Het EUR/USD paar trok zich terug na de relatief agressieve verklaring van Janet Yellen.
  • Ze zei dat de Fed de rente zou moeten verhogen.
  • Het paar zou kunnen blijven dalen, voor op de Amerikaanse niet-agrarische loongegevens.

De EUR / USD prijs is weinig veranderd aangezien de markt nadenkt over de recente verklaring over rentetarieven door Janet Yellen en Europese gegevens. Het wordt verhandeld op 1,2015, wat iets boven het intradag dieptepunt van 1,1985 is.

EUR/USD
EUR/USD prijsactie

Janet Yellen praat over rentetarieven

Janet Yellen is een populaire econoom die momenteel dienst doet als minister van Financiën. Vóór haar nieuwe functie was ze voorzitter van de Federal Reserve, waar ze de bank een paar jaar geleden hielp om van nulrentetarieven te veranderen. Daarom heeft de markt de neiging haar mening te respecteren.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Gisteren zei ze in een verklaring dat de bank de rente waarschijnlijk geleidelijk zal gaan verhogen om oververhitting van de economie te voorkomen. Hoewel de minister van Financiën niet de bevoegdheid heeft om de Fed te sturen over de te ondernemen acties, kan haar mening de gedachten van de leden beïnvloeden.

Bovendien doet de Amerikaanse economie het relatief goed. Aandelen zweven op een historisch hoogtepunt, terwijl de economische cijfers robuust waren. Vandaag toonden gegevens van ADP aan dat de particuliere sector in april meer dan 742.000 banen heeft toegevoegd na meer dan 525.000 banen in de voorgaande maand.

Deze gegevens kwamen een dag vóór de laatste initiële aantallen werkloosheidsaanvragen en twee dagen vóór de officiële niet-agrarische loonlijstgegevens (NFP).

De EUR / USD wankelt nu de markt de laatste gemengde economische gegevens uit Europa verteert. Volgens Markit deed de dienstensector het in april relatief goed. De PMI voor diensten steeg van 49,6 naar 50,5.

De sector had het echter moeilijk in belangrijke economieën als Duitsland, Italië en Frankrijk. In Duitsland daalde de PMI van 51,5 in maart naar 49,9 in april, terwijl in Italië de PMI daalde tot 47,3. Toch is er een mogelijkheid dat de sector zal herstellen naarmate de regeringen hun vaccinatietempo verbeteren.

EUR/USD technische prognose

EUR/USD
EUR/USD technische grafiek

De 4-uur grafiek laat zien dat de EUR / USD zich terugtrekt na een stijging naar een hoogste punt in meerdere maanden op 1.2154 vorige maand. Het ligt tussen het 38,2% en 23,6% Fibonacci retracementniveau. Het paar is ook gedaald tot onder de 25 en 15-daagse voortschrijdende gemiddelden, wat ook een bearish signaal is. Het heeft ook een hoofd en schouderspatroon gevormd. Daarom zal het paar zich waarschijnlijk blijven terugtrekken, aangezien de markt zich richt op het retracementniveau van 50% op 1.1930.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld