GBP/USD: belangrijke niveaus om in de gaten te houden

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn vrouw, zoon… read more.
on mei 5, 2021
  • De GBP/USD bevindt zich in een krap bereik terwijl de markt wacht op het BOE rentebesluit.
  • Analisten verwachten dat de bank de rentetarieven en kwantitatieve versoepeling ongewijzigd laat.
  • Een agressieve BOE zal positief zijn voor het Britse pond.

De GBP / USD worstelt om richting te vinden nu forextraders focussen op het aanstaande rentebesluit van de Bank of England (BOE). Het handelt op 1.3920, wat 0,85% boven het laagste punt van vrijdag op 1.3800 is.

GBP/USD
GBP/USD grafiek

Bank of England voorbeeld

De BOE begon woensdag zijn tweedaagse monetairbeleidsvergadering. Het zal dan donderdagmiddag de uitkomst van de beraadslagingen publiceren.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Deze beslissing komt op een belangrijk moment voor de Britse economie. Er zijn tekenen dat de economie zich sneller herstelt dan verwacht. De arbeidsmarkt wordt ook krap naarmate meer bedrijven heropenen. Uit de laatste gegevens blijkt dat het werkloosheidspercentage in februari van dit jaar is gedaald tot 4,9%. Aangezien veel bedrijven zijn begonnen met heropenen, is er een mogelijkheid dat de situatie is verbeterd.

Sectoren zoals productie, dienstverlening en detailhandel zijn ook hersteld. Tegelijkertijd is de overheidsschuld gestegen tot het hoogste niveau sinds de Tweede Wereldoorlog. Het grootste deel van deze schuld is in handen van de Bank of England zelf.

Economen ondervraagd door Reuters verwachten dat de BOE de rentetarieven ongewijzigd laat op 0,10%. Dit komt overeen met wat andere centrale banken zoals de Federal Reserve, de Europese Centrale Bank (ECB) en de Fed de laatste tijd hebben gedaan.

Analisten bij topbanken en CFD brokers zal zich richten op de kwantitatieve versoepeling van 875 miljard pond programma. Sommige analisten verwachten dat de BOE zal besluiten af te wachten, terwijl anderen verwachten dat het een hint geeft op een mogelijke afbouw van de aankopen. De bank zal waarschijnlijk ook haar economische vooruitzichten voor de Britse economie versterken, die bullish zullen zijn voor het GBP / USD paar. In een nota zeiden analisten van Barclays:

“Maar hoeveel meer kan het upgraden zonder de markten effectief voor te bereiden op vroege verhogingen? We denken dat de MPC voorzichtig zal blijven handelen en een optimistisch verhaal in evenwicht zal houden met historisch hoge onzekerheden.”

Aan de andere kant schreven die bij ING Bank:

“De Bank of England zal waarschijnlijk haar bezit aan staatsobligaties inkrimpen naast toekomstige renteverhogingen. Dat kan betekenen dat herbeleggingen van vervallende obligaties moeten worden verminderd om de balans met £ 30-40 miljard per jaar te verkleinen.”

GBP/USD voorspelling

GBP/USD
GBP/USD technische grafiek

De 4-uur grafiek laat zien dat de GBP / USD aan het wankelen is voorafgaand aan het BOE tariefbesluit. De prijs is op hetzelfde niveau als de 25 en 15-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA). Het heeft ook een dalend kanaalpatroon gevormd dat in groen wordt weergegeven. Daarom zou het paar in het geval van een agressieve BOE op 1.400 naar de weerstand kunnen springen. Als de bank echter een gematigde verklaring publiceert, is er een mogelijkheid dat deze zakt naar 1.3800.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld