USD/CHF voorspelling nu het Zwitserse herstel versnelt

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn vrouw, zoon… read more.
on mei 5, 2021
  • Het USD/CHF paar is de afgelopen twee dagen gestegen.
  • Deze prestatie is te danken aan de over het algemeen sterkere Amerikaanse dollar.
  • Technische analyse wijst op een bearish uitbraak op korte termijn.

De USD / CHF prijs steeg voor de tweede opeenvolgende dag toen de rally van de Amerikaanse dollar versnelde. Het negeerde de relatief sterke economische gegevens uit Zwitserland. Het wordt verhandeld op 0.9147, wat iets boven het laagste punt sinds de eerste negen maanden van 0.9080 is.

USD/CHF
USD/CHF prijsactie

Amerikaanse dollar sterkte

Het USD / CHF paar stijgt voornamelijk vanwege de algehele sterkte van de dollar. De Amerikaanse dollarindex (DXY) is voor de tweede opeenvolgende dag gestegen nu de markt reageert op de agressieve verklaring van Janet Yellen. In een toespraak op dinsdag zei ze dat de Federal Reserve wellicht moet beginnen met een geleidelijke verkrapping om oververhitting van de economie te voorkomen. Een agressief beleid van de Federal Reserve zou optimistisch zijn voor het USD / CHF paar.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Terwijl de Fed zich heeft gecommitteerd aan het handhaven van lage rentetarieven, denken analisten bij verschillende forex brokers dat de bank zal worden gedwongen haar toon te veranderen. Bovendien lijkt de Amerikaanse economie op volle toeren te draaien. Fabrikanten doen het goed nu de vraag toeneemt terwijl de arbeidsmarkt krapper wordt naarmate het land weer opengaat.

Het USD / CHF paar stijgt, zelfs nadat recente gegevens lieten zien dat de economie van Zwitserland herstelt. Maandag toonden gegevens van Procure.ch aan dat de PMI voor de verwerkende industrie steeg van 66,5 in maart naar 69,5 in april. Dit was het hoogste cijfer dat ooit is opgetekend en bewijst dat de fabrikanten in het land het goed doen.

Dinsdag meldde het Staatssecretariaat van Economische Zaken (SECO) dat het consumentenvertrouwen herstelde. In totaal steeg het consumentenvertrouwen tot -7 in april, dicht bij waar het was voordat de pandemie begon. Wat een aanzienlijke verbetering is van de algemene economische ontwikkeling, mede doordat de overheid haar vaccinatie inspanningen intensiveert.

De USD / CHF reageert ook op de verbetering van de consumentenprijsindex (CPI) van het land. De algemene CPI steeg in april met 0,3% op jaarbasis, na een daling met 0,2% in de voorgaande maand. Hoewel de CPI onder de SNB-doelstelling van 2% lag, was het de eerste keer dat deze in de positieve zone zat in maanden.

USD/CHF voorspelling

USD/CHF
USD/CHF technische grafiek

De 4-uur grafiek laat zien dat het USD / CHF paar de afgelopen dagen is gestegen. Terwijl het dit deed, heeft het paar de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA) overschreden, terwijl de Relatieve Sterkte Index (RSI) is gestegen. Het paar lijkt ook een stijgend kanaalpatroon te hebben gevormd. Daarom is er een mogelijkheid dat het paar lager terugkaatst, aangezien de bears zich richten op het laagste punt van dit jaar op 0.9080.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld